19. srpna 2018 • 18:23

Beachvolejbalisté Vodička, Trousil skončili na ME do 18 let druzí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plážoví volejbalisté Jan Vodička a Tadeáš Trousil získali na mistrovství Evropy do 18 let v Brně stříbro. Ve finále prohráli se švédskou dvojicí Jonatan Hellvig, David Ahman 18:21 a 10:21. Do semifinále se probojovaly také Julie Honzovičová a Lucie Šulcová, ale na medaili nedosáhly a obsadily čtvrté místo.


"Ani jsme nedoufali, že se dostaneme tak daleko, nehrajeme s Tadeášem tak dlouho jako ostatní páry," uvedl Vodička na svazovém webu. "Přišel jsem nedávno ze šestkového volejbalu a začali jsme trénovat poměrně narychlo. Je to neuvěřitelné být tak vysoko po tak krátké době," dodal.

Hellvig s Ahmanem v semifinále nečekaně vyřadili ruskou dvojici Denis Šekunov, Dmitrij Vereťuk, která už letos vyhrála MS do 19 let i ME dvacítek. Českou dvojici ve finále Švédové zdolali za necelou půlhodinu po těsném triumfu v prvním setu a jasné výhře v druhém.

Honzovičová a Šulcová prohrály v semifinále s německou dvojicí Svenja Müllerová, Lea Sophie Kunstová 0:2 a nevyšel jim ani zápas o bronz. V něm byly nad jejich síly Španělky Daniela Álvarezová a Sofía Gonzálezová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud