23. září 2018 • 19:37

Hradec i se Smoleňákem zdolal Olomouc a má třetí výhru v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Hradce Králové porazili ve 4. kole extraligy Olomouc 4:1 a připsali si třetí výhru v řadě. Naopak Olomouc poprvé v sezoně nebodovala a klesla v tabulce za svého dnešního soupeře. Východočeši, v jejichž sestavě se poprvé objevil útočník Radek Smoleňák, jsou už třetí.


"Podařilo se nám dát tři góly z předbrankového prostoru, na čemž v poslední době pracujeme. Celkově ale rozhodoval pohyb, ve kterém jsme byli lepší," řekl trenér domácích Petr Svoboda-

Trenéři domácích tentokrát poslali do branky Jaroslava Pavelku, přestože tým s Brandonem Maxwellem v zádech vyhrál předešlá dvě utkání. V mužstvu se objevil také bývalý reprezentační kapitán Smoleňák, který v minulé sezoně v Mountfieldu působil. V létě se ale snažil získat angažmá v zahraničí, a když se mu to nezdařilo, podepsal kontrakt na východě Čech.

"Jsem rád, že jsem zpět a konečně jsem si mohl zahrát zápas. S lidmi v Hradci jsme byli v kontaktu dlouho a nakonec jsme došli k dohodně, že pro mě i pro Hradec bude dobré, když tady budu. A já jsem za to rád," řekl Smoleňák.

Hradečtí byli od začátku aktivnější. V první třetině povolili hostům jen pět střel. Domácí pálili třináctkrát, přesto se prosadili jen jednou. Ve 12. minutě skóroval v přesilovce pohotově dorážející Vincour a navázal tak na trefu z předešlého domácího zápasu.

Ve druhé části byli domácí střelecky úspěšnější a prakticky rozhodli o tom, kdo bude brát tři body. Hned ve 21. minutě kapitán Koukal trochu netradičně zkusil střelu "golfákem" a trefil horní roh branky. O šest minut později navíc Hradec zvýšil. Před brankou se nejlépe zorientoval Miškář.

Olomouc měla záchvěvy, ale domácí byli přímočařejší a nebezpečnější. Ve třetí části to opět ukázala třetí útočná formace Mountfieldu. Ve 43. minutě zakončil její akci Paulovič, který se trefil poprvé v české extralize. "Celé naší lajně se daří. Dnes nám to tam zase spadlo a navíc nešlo jenom o nás, góly dávali i další kluci. Ve výsledku je úplně jedno, kdo gól dál, hlavně takhle pokračovat," řekl Patrik Miškář.

Hosté se ještě zvedli. V 52. minutě Laš tvrdě přes obránce vypálil a pokořil Pavelku. Hradecký gólman však poté týmu pomohl, zasáhl při několika ošemetných situacích a i díky němu Hanáci utkání již více nezdramatizovali.

"Řekl bych, že Hradec byl dnes lepší úplně ve všem. Vyhrával souboje, vytvořil si daleko víc šancí a zaslouženě vyhrál. Od nás to byl tentokrát špatný výkon, ale nedá se nic dělat, v pátek se hraje zase," uvedl trenér hostů Jan Tomajko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud