21. října 2018 • 06:47

Hamilton bude útočit na pátý titul z pole position, Vettel přijde o tři místa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lewis Hamilton vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu USA, ve které si už může zajistit pátý titul mistra světa. Na druhém místě za pilotem Mercedesu skončil jeho největší soupeř Sebastian Vettel z Ferrari, jenž však po trestu za porušení pravidel při tréninku odstartuje až z pátého místa.



Hamilton si pole position zajistil rekordním časem 1:32,237 a Vettela porazil o 61 tisícin. Do první řady se však postaví druhý pilot Ferrari Kimi Räikkönen, protože Vettel byl potrestán za příliš rychlou jízdu v prvním pátečním tréninku v době, kdy byly vyvěšeny červené vlajky.

Třiatřicetiletý Hamilton tak má na dosah pátý titul mistra světa, ke kterému potřebuje v neděli získat o osm bodů víc než Vettel. Pět triumfů má na kontě zatím pouze Juan Manuel Fangio a lepší už je pouze s rekordními sedmi tituly Michael Schumacher .

Kvalifikace na Velkou cenu USA, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Austinu:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:32,237, 2. Vettel (Něm./Ferrari) -0,061, 3. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,070, 4. Bottas (Fin./Mercedes) -0,379, 5. Ricciardo (Austr./Red Bull) -1,257, 6. Ocon (Fr./Force India) -1,908, 7. Hülkenberg (Něm./Renault) -1,978, 8. Grosjean (Fr./Haas) -2,013, 9. Leclerc (Mon./Sauber) -2,183, 10. Pérez (Mex./Force India) -2,357.

Pozn.: Vettel kvůli trestu za porušení pravidel při prvním pátečním tréninku přijde na startu o tři místa.

Sebastian Vettel sice dojel v kvalifikaci druhý za Lewisem Hamiltonem, kvůli trestu z pátečního tréninku však odstartuje až z 5. místa
Sebastian Vettel sice dojel v kvalifikaci druhý za Lewisem Hamiltonem, kvůli trestu z pátečního tréninku však odstartuje až z 5. místa

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud