16. listopadu 2018 • 09:34

Někdejší král střelců NBA Anthony v Houstonu záhy skončil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Někdejší král střelců NBA Carmelo Anthony po pouhých deseti odehraných zápasech opouští Houston. Před sezonou přitom s Rockets podepsal roční smlouvu na 2,4 milionu dolarů, podle generálního manažera Daryla Moreyho ale jeho angažování nepřineslo efekt, který si klub představoval.


"Přístup měl skvělý a akceptoval každou roli, kterou mu trenér Mike D'Antoni dal. Zamýšlený cíl to ale nesplnilo a tohle je pro něj nejférovější řešení," uvedl Morey v prohlášení. "Pokusili jsme se odpálit homerun, ale nefungovalo to," řekl kouč D'Antoni baseballovou terminologií.

Čtyřiatřicetiletý Anthony odehrál 10 ze 14 utkání Houstonu, dvakrát nastoupil jako člen základní sestavy a měl průměry 13,4 bodu a 5,4 doskoku. Vítězům základní části minulé sezony ale úvod ročníku moc nevyšel a nyní jsou se sedmi výhrami ve druhé polovině tabulky Západní konference. Aktuálně mají na kontě tři výhry v řadě, u těch už ale Anthony nebyl.

Desetinásobný účastník Utkání hvězd NBA po předchozích dlouholetých angažmá v Denveru a New Yorku odehrál minulou sezonu v Oklahomě, kde v konkurenci Russella Westbrooka a Paula George poprvé v kariéře zůstal se střeleckým průměrem pod dvaceti body na zápas (16,2). Thunder jej v létě v rámci výměny mezi třemi kluby poslali do Atlanty, která hráče po necelém týdnu na konci července dala k dispozici.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud