21. prosince 2018 • 19:51

Choupenitch a Bieleszová získali ocenění za medailové úspěchy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fleretista Alexander Choupenitch a talentovaná kordistka Veronika Bieleszová získali na galavečeru českého šermu ocenění za medailové úspěchy v letošním roce. V pražském hotelu Amarilis jim při vyhlášení zazpíval Choupenitchův otec Ivan, sólista Janáčkovy opery v Brně.


Minulá sezona podle předsedy svazu Oldřicha Kubišty překonala očekávání. "A v letošní jsme na to navázali. Individuální medaile Saši z Evropy je velmi významná věc a kovu Veroniky si velmi ceníme, byť je to olympiáda mládeže," řekl ČTK Kubišta a s výhledem na olympijské hry v roce 2020 v Toku doplnil: "Máme hodně dalších umístění kousek za medailemi. Jsme na dobré cestě před olympijskou kvalifikací."

Choupenitch letos prolomil na velké události brány čtvrtfinále a na mistrovství Evropy v Novém Sadu vybojoval bronz. Stal se po 27 letech druhým českým individuálním medailistou z evropského šampionátu.

Šestnáctiletá Bieleszová se blýskla v kordu třetím místem na olympijských hrách mládeže v Buenos Aires. S družstvem kordistek přidala na juniorském mistrovství Evropy v Soči čtvrté místo. Proto se v oceněních objevila hned ve třech v kategoriích, a to medailisté, významná umístění a jako před rokem i talent roku.

V úspěšné sezoně navíc další z nadějných šermířů kordista Jakub Jurka získal cenu pro celkového vítěze hodnocení Světového poháru juniorů. Do trenérské síně slávy českého svazu byli uvedeni Jaroslav Jurka, který už v minulosti dostal doma titul Šermíř století, a Ziemowit Wojciechowski.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud