18. ledna 2019 • 20:47

Karlovy Vary prohrály se Spartou 1:4 a neuspěly posedmé za sebou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté dvanáctých Karlových Varů podlehli doma Spartě 1:4 a připsali si sedmou extraligovou porážku za sebou. Pražané se zvedají a po sérii čtyř utkání bez bodu vyhráli čtvrtý z posledních šesti zápasů.


"Dnes jsme Karlovým Varům moc příležitosti ke vstřelení branky celý zápas nedávali, proto jsem o výsledek neměl obavy ani při jejich snížení v závěru zápasu. Nakonec jsme dali ještě dvě branky a zápas jsme v klidu dohráli," řekl sparťanský útočník Jiří Smejkal.

Úvod utkání vyšel Spartě, která se po 109 vteřinách dostala do vedení. Při Šafářově vyloučení se prosadil obránce Košťálek. Domácí ohrozili Machovského v brance Pražanů až v sedmé minutě, kdy vystřelil z mezikruží Kohout. Hráči Energie v první třetině několikrát chybovali, Sparta to však nedokázala potrestat.

Hokej plný nepřesností se hrál i ve druhé dvacetiminutovce. Blíže ke vstřelení branky měli opět hosté, ale šance Buchteleho a Dvořáka zlikvidoval Novotný. Dva nepříjemné momenty se odehrály ve 24. minutě, když po tvrdých atacích u mantinelu zůstali ležet na ledě domácí Plutnar a o chvíli později hostující Smejkal. Oba se však po ošetření vrátili do hry.

Sparta se ve 46. minutě dočkala zvýšení náskoku. Smejkal se prosadil z dorážky po Beranově střele. "Návrat do zápasu byl celkem těžký, z druhé třetiny si moc nepamatuji. Vůbec nevím, jak tato část hry skončila. Zápas jsem určitě nechtěl skončit a ještě to pro mě takhle pěkně vyšlo, že jsem vstřelil branku," uvedl Smejkal.

Utkání zdramatizoval v 56. minutě Gríger, když využil přesilovou hru při Dvořákově vyloučení. Za 58 sekund ale vrátil Pražanům dvoubrankový náskok přesnou střelou Blain. Definitivní podobu výsledku dal v 59. minutě Forman. Zápas se poté dohrával za pískotu domácích diváků.

"Musím pochválit mužstvo, že i přesto, že nám to nešlo, tak jsme se rvali do posledního střídání. Výsledek je pro nás trošičku krutý. Doufám, že se k nám štěstí přikloní v neděli," doufá asistent trenéra Karlových Varů Tomáš Mariška v ukončení série porážek v nedělním domácím duelu s Chomutovem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud