16. února 2019 • 18:09

Koudelka a Polášek ve Willingenu bodovali, vyhrál domácí Geiger

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Skokan na lyžích Roman Koudelka obsadil na Světovém poháru ve Willingenu 26. místo a čtyři dny před začátkem mistrovství světa v Seefeldu zaznamenal nejhorší umístění v sezoně. Dosud byla jeho minimem dvě 25. místa. Viktor Polášek obsadil v Německu 29. příčku. Druhé vítězství v kariéře vybojoval díky veleskoku 150,5 metru ve 2. kole domácí favorit Karl Geiger.


Šestadvacetiletý skokan se do čela posunul ze třetí příčky a ukončil tak dlouhé čekání německých závodníků na úspěch před domácím publikem. Němci nevyhráli před vlastními fanoušky devět předchozích závodů SP, naposledy to dokázal Richard Freitag v prosinci 2017 v Titisee-Neustadtu.

Geiger za sebou nechal Kamila Stocha, který vedl po prvním kole a útočil na třetí výhru v SP v řadě. Polský skokan předvedl dva skoky dlouhé 144,5 metru a s Němcem prohrál o čtyři body. Třetí skončil lídr průběžného pořadí seriálu Rjoju Kobajaši z Japonska.

Koudelka skočil úvodním pokusem 133,5 metru a do druhého kola postoupil z 23. místa. Ve druhém sice přidal ještě metr a půl, místo útoku na lepší umístění ale v konečném pořadí o tří příčky klesl.

Polášek zapsal v 1. kole 128,5 metru a do třicítky proklouzl z posledního 30. místa, ve finále si díky skoku dlouhému 133 metru o jednu příčku polepšil. Lukáš Hlava, třetí z českých reprezentantů, kteří se v Německu do soutěže jednotlivců kvalifikovali, byl diskvalifikován.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud