17. února 2019 • 19:46

Plzeň po pětigólové smršti v druhé třetině porazila Pardubice 8:3

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Plzně deklasovali poslední tým extraligy Pardubice 8:3. Až do poloviny bylo utkání vyrovnané, ale pak hosté během sedmi minut vstřelili pět branek. Dva góly dali plzeňský Petr Kodýtek, jenž připojil i nahrávku, a pardubický Brian Ihnacak, u jehož zásahů si připsal pokaždé asistenci brankář Klouček.


"Šlo spíš o náhodu, ty asistence byly totožné. Já jsem to zastavil za brankou a obránce Milan nahrál do jízdy na Briana Ihnacaka, který najel do pásma a vystřelil," přiblížil Klouček.

Plzeň se ujala vedení hned z první šance, když přečíslení vyřešil střelou k tyči Eberle. Za necelé dvě minuty vyrovnal v přesilovce Ihnacak, který prostřelil Milčakova ranou přes obránce.

Dynamo drželo s favoritem krok zhruba do poloviny zápasu. Na gól Kindla, který šikovně tečoval před Kloučkem, zvládl ještě za 12 vteřin odpovědět střelou do horního rohu branky Ihnacak. Za dalších 49 vteřin se ale prosadil Kodýtek a Škoda si otevřela střelnici. Během dvou a půl minuty vstřelili hosté další tři branky.

V 31. minutě se podruhé v zápase trefil z mezikruží Kodýtek a prakticky z totožného místa za minutu skóroval i Jones. Kloučka, který se asistencí podílel na obou gólech Dynama, nahradil v pardubické brance Kacetl, ale toho o čisté konto rychle připravil ranou od modré Vráblík. Zatímco Plzeň skoro všechny své příležitosti proměnila, Dynamo ztroskotávalo na Milčakovovi. Zblízka neuspěl Rolinek a samostatný únik nedotáhl Hovorka.

"Čím dříve v zápasech proti týmům z dolní poloviny tabulky ukážeme, kdo je favorit, tím lépe. Nesmíme je pustit do zápasu ani do šancí, je potřeba to zlomit co nejdříve," prohlásil hostující útočník Jan Eberle.

Pardubice zkoušely zápas zdramatizovat. Po nevyužitých šancích Hovorky a Schause se ve 47. minutě prosadil důrazný Cardwell a domácí ožili. Jenže v 50. minutě dal sedmou plzeňskou branku Indrák a v 53. minutě se v přesilovce trefil od modré Moravčík. Zápas se pak v ofenzivní náladě z obou stran už jen dohrával.

"Nezbývá mi nic jiného, než poblahopřát soupeři k výsledku a především k výkonu. Viděli jsme tady momentálně nejlepší mužstvo extraligy. V první třetině jsme silou vůle a dodržováním taktiky zůstávali ve hře a já jsem s ní byl spokojený. Bohužel jsme si začali myslet, že můžeme hrát s Plzní vyrovnaný hokej," prohlásil pardubický kouč Ladislav Lubina.

"Měli jsme dobrý vstup do utkání, vedli 1:0, a přestože nám soupeř hned vyrovnal, první třetina byla z naší strany dobrá. V kabině jsme si řekli, že musíme být trpělivější, lépe překonávat střední pásmo a dostávat kotouč na zadní mantinel. Druhá třetina byla velmi povedená, hlavně gólově, stejně tak i ta třetí. Jsem rád, že na rozdíl od minulého utkání se nám povedl začátek zápasu. Celých šedesát minut jsme odehráli ve velmi solidním tempu," pochválil svůj tým plzeňský trenér Ladislav Čihák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud