23. února 2019 • 17:47

Bayern udolal Herthu a dotáhl se na vedoucí příčku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili v 23. kole německé ligy Herthu Berlín 1:0 a bodově se dotáhli na vedoucí Dortmund, který má ale nedělní zápas s Leverkusenem k dobru. Český záložník Herthy Vladimír Darida strávil celý zápas na lavičce. Mönchengladbach utrpěl podruhé za sebou doma debakl 0:3, tentokrát od Wolfsburgu a čelo tabulky se mu vzdaluje.


Jediný gólový okamžik přišel v mnichovské Allianz Areně v 62. minutě, kdy brankář Nübel nedosáhl na centrovaný míč po rohovém kopu Rodrígueze a Martínez usměrnil míč do odkryté brány. Pro Bayern to byl jedenáctý gól hlavou v sezoně, což jen potvrzuje, že má nejlepší hlavičkáře v lize. Hosté dohrávali bez vyloučeného Rekika. Bavorský velkoklub porazil Herthu v krátké době už podruhé, na začátku měsíce ji zdolal v poháru.

Mönchengladbach se mohl dostat do vedení po půlhodině hry, Neuhaus ale trefil pouze břevno. Krátce před pauzou se tak prosadili hosté, když se skákavou střelou z voleje trefil Gerhardt. Ve druhém poločase „Vlci“ své vedení ještě navýšili, obě branky vstřelil střídající Mehmedi. Wolfsburg tak potvrdil svou pozici druhého nejlepší celku na hřištích soupeřů.

Český záložník Morávek chyběl po pěti zápasech v základní sestavě Augsburgu a nepodílel se tak na hladké prohře svého týmu ve Freiburgu. Domácí dali už v prvním poločase tři branky a výhrou 5:1 rázně ukončili pětizápasové čekání na vítězství. Také tady hosté končili v deseti, červenou kartu uviděl v nastaveném čase Oxford.

Norimberk s Ondřejem Petrákem v sestavě neudržel vedení a v Düsseldorfu prohrál 1:2. Norimberk hrál už od čtvrté minuty v oslabení po červené kartě pro Pereiru, což bylo nejrychlejší vyloučení v klubové historii. Přesto šel poslední tým tabulky do vedení gólem Löwena.

Düsseldorf ale dokázal skóre otočit po Ewertonově vlastní brance a Ayhanově trefě z 84. minuty. Norimberk zůstal na chvostu, od barážové příčky ho dělí tři body. Düsseldorf je dvanáctý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud