Luboš Brabec
Premium
14. ledna 2019 • 12:00

Krupp jako Stramaccioni? Ani náhodou. To platí i v lednu 2019

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva elegáni, k jejichž slabinám nepatří mluvený projev. Dva zahraniční trenéři, kteří měli pozvednout Spartu. Jeden fotbalovou, druhý hokejovou. Andrea Stramaccioni a Uwe Krupp. Když ten druhý loni v květnu nastupoval do funkce, psalo se, že to nebude žádný druhý Stramaccioni. Teď zaznívají hlasy, že lepší než italský kouč rozhodně není. A kdo ví, jestli není ještě větší břídil.



Fakta se zdají hovořit jasnou řečí. Stramaccioni byl ve chvíli, kdy loni v březnu dostal výpověď (po 19. kole), se Spartou pátý a na první příčku ztrácel čtrnáct bodů. Krupp je aktuálně (po 34 zápasech) devátý a na vedoucí Třinec se dívá s odstupem šestnácti bodů.

Ale je to míchání jablek s hruškami, možná i s mandarinkami. Fotbalová a hokejová sezona mají odlišnou logiku. Když ve fotbale deset kol hrajete tužku a nasbíráte manko na lídry, je v podstatě jasné, že sezona skončí rozpačitě. V hokeji lze díky play off úspěšně vybruslit z kdejaké šlamastyky. Například předloni se Kometa tak tak vtěsnala do šestice, jež měla zajištěný přímý postup do čtvrtfinále. Na Liberec po základní části ztrácela devatenáct bodů a málokdo věřil, že za pár týdnů se bude na Zelňáku vystavovat Masarykův pohár.

Věci zmíněné v úvodu jsou tedy asi jediné, které mají oba trenéři společné. Krupp není nový Stramaccioni. A nikdy nebude. Proč?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud