18. září 2007 • 00:00

Na MS míří patnáctka cyklistů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český cyklistický svaz dnes zveřejnil nominaci na světový šampionát. Lídry jednotlivých disciplín by ve Stuttgartu měli být Roman Kreuziger, František Raboň a Tereza Huříková.



Patnáct českých reprezentantů bude startovat na světovém šampionátu silničních cyklistů, který se uskuteční ve Stuttgartu od 26. do 30. září. Na startu prestižní kategorie elite budou Roman Kreuziger, Martin Mareš a Petr Benčík, časovku absolvují František Raboň a René Andrle. Nominaci zveřejnil domácí svaz na dnešní tiskové konferenci. Podle předsedy silniční komise Vladimíra Vávry řešilo vedení dva nominační otazníky. "Rozhodovali jsme se o třetím jezdci pro závod s hromadným startem a o druhém pro časovku," uvedl Vávra. Kandidátem na hromadný start byl Richard Faltus, jenž měl o své výkonnosti přesvědčit v závodě Praha - Karlovy Vary - Praha, ale nestartoval v něm. "Rozhodli jsme se podle pořadí v žebříčku UCI. V něm je nejvýše český mistr Tomáš Bucháček, ale toho vyřadilo zranění. Druhý je v pořadí Benčík," vysvětlil Vávra. Pro Benčíka navíc hovořila skutečnost, že trať ve Stuttgartu má převýšení 5700 metrů. "Takže dává šanci dokončit závod především vrchařům," dodal trenér mužů Otakar Fiala. V časovce má svého favorita v Raboňovi, jemuž jeho stáj T-Mobile upravila s ohledem na mistrovství světa program. "Mohl by dosáhnout na umístění mezi 15. až 20. místem. Jedničkou pro závod s hromadným startem je Kreuziger, který jede velice dobře na Vueltě. Bez šancí nejsou ale ani další dva jezdci," dodal Fiala. Naopak v časovce jezdců do 23 let žádný velký výsledek Fiala neočekává. "Ale v silničním závodě máme tři velmi dobré jezdce, kterým by trať měla absolutně vyhovovat. Tam vidím šanci na umístění do desátého místo," zdůraznil Fiala. "Věříme ale i ve velice dobré umístění Terezy Huříkové v časovce. Loni při své premiéře mezi ženami skončila v Salcburku dvanáctá, navíc po nemoci," připomněl Fiala. Šampionát ve Stuttgartu bude rovněž kvalifikací na olympijské hry. Umístění mezi muži v časovce do 15. místa a mezi ženami do desátého v redukovaném pořadí zajistí každé zemi jedno účastnické místo do Pekingu.


Nominace českých jezdců: Elite:
Časovka: František Raboň, René Andrle.
Závod s hromadným startem: Roman Kreuziger, Martin Mareš, Petr Benčík - náhradníci: Richard Faltus, Stanislav Kozubek. Muži do 23 let:
Časovka: Pavel Zitta, František Klouček - náhradník Jakub Kratochvíla.
Závod s hromadným startem: František Paďour, Leopold König, Jakub Danačík - náhradníci: Kratochvíla, Martin Hačecký. Ženy:
Časovka: Tereza Huříková, Martina Růžičková - náhradnice: Martina Sáblíková.
Závod s hromadným startem: Huříková, Růžičková, Alena Konečná, Jarmila Machačová, Pavla Havlíková.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud