Marek Stodůlka
14. listopadu 2019 • 12:24

Brazilci dobývají Oktagon. Rádi by tu bojovali zase, ale Silva chce víc peněz

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilské vítězství. I tak by se dal popsat sobotní turnaj Oktagon 15 v pražské O2 areně, který vyvrcholil očekávaným Zápasem století. Oba Jihoameričané Kaik Brito i Leandro Silva totiž úspěšně zvládli své souboje. Brito ukončil v prvním kole Gábora Borárose, Silvovi přiřkli vítězství nad Robertem Bryczekem rozhodčí. „Atmosféra tady byla skvělá. Rád se v Oktagonu předvedu znovu, ale chtěl bych víc peněz,“ pronesl přemožitel polského bijce.



Ačkoli většina haly fandila protivníkům brazilských bojovníků, výkony v kleci si MMA zápasníci Kaik Brito i Leandro Silva vysloužili ovace. „Atmosféra tady byla skvělá, jsem moc rád, že jsem na tomto galavečeru mohl zápasit. Bojovat před takto vyprodanou halou byla opravdu výborná zkušenost,“ pochvaloval si účast na největším turnaji česko-slovenské bojové historie Silva, jenž doslova přejel polského oblíbence Roberta Bryczeka.

Na konci druhého kola už to vypadalo, že Polák v kleci nevydrží ani o vteřinu navíc, rozhodčí však souboj nechal pokračovat, čemuž se divil i vítěz. „Myslím si, že rozhodčí měl ten duel ve druhém kole ukončit, ale Robert je opravdu tvrdý zápasník. Vím, že je druhý v žebříčku organizace, takže teď bych se chtěl utkat se šampionem,“ vyslovil Brazilec přání poměřit síly s Davidem Kozmou. Ten by se měl představit 14. března na turnaji Oktagon 16 v Ostravě.

SESTŘIH: Michal Martínek - Viktor Pešta. KO za necelé tři minuty
Video se připravuje ...

Pokud se promotéři se Silvou domluví, český šampion možná našel soupeře. To však nemusí být tak jednoduché. „Chtěl bych víc peněz. Protože si myslím, že jsem předvedl dobrou show a zasloužím si je,“ řekl si Brazilec o větší výplatu.

To Kaik Brito se musel vypořádat s ještě větší nepřízní diváků. Nastoupil totiž proti miláčkovi publika Gáboru Borárosovi, i on ale dokázal bez problémů zvítězit. Hned v první minutě způsobil kolenem Slovákovi tržnou ránu, pro kterou byl rozhodčí nucen souboj zastavit.

„Nepřekvapilo mě, jak zběsile do souboje vstoupil, čekal jsem to,“ usmíval se Brito.

Na otázku, zda by se v největší tuzemské organizaci představil znovu, odpověděl stejně jako krajan. „Rád se tu ještě objevím. Líbila se mi atmosféra i celá show, ale v Brazílii je těžší zápasit, je tam větší konkurence,“ rýpnul si do zdejších bojovníků.

Oba dva Brazilci disponují výbornými schopnostmi. Silva se pyšní bilancí dvaceti čtyř výher a pouze osmi porážek, navíc trénuje ve slavném American Top Teamu po boku největších světových hvězd. Skóre Brita ukazuje třináct vítězství a dvě prohry, což je ve dvaadvaceti letech taktéž úctyhodný výkon. Pokud se tak v Oktagonu ještě objeví, určitě by mohli zamíchat kartami velterové a lehké divize.

Leandro Silva si na akci Oktagon 15 poradil s Robertem Bryczekem
Leandro Silva si na akci Oktagon 15 poradil s Robertem Bryczekem

Végh po skalpu Vémoly: Byl jsem jednoduše lepší. Karlos se neztratí
Video se připravuje ...

Zničený Vémola přímo ze šatny: Asi jsem zamrznul davem. Sen je pryč. F*ck!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud