Ondřej Němec
4. prosince 2022 • 08:20

Pekelná bitva! Kozma chce ztracený titul, vítěz mluvil o mlácení do sloupu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Wow! Další zápas Davida Kozmy nabídl opět neuvěřitelně silný zážitek. Tentokrát však „Růžový panter“ padl. Technickým knockoutem ve třetím kole ho z trůnu velterové divize srazil brazilský dravec Kaik Brito. „Kozmu ohromně respektuju. Měl jsem pocit, že mlátím do sloupu a mám ruce hrozně rozmlácený,“ uznal po pekelném souboji vítěz. Na tiskové konferenci po turnaji Oktagon 37 pak bývalý šampion prohlásil, že bude chtít titul zpět. Řeč byla také o souboji Kincl vs. Vémola.



Člověka je možné zničit, ale ne porazit. Tato slova Ernesta Hemingwaye asi nejlépe vysvětlují to, co předvedl David Kozma v souboji s Kaikem Britem. Prohru zkrátka nehodlal přijmout. Proto o konci souboje musel rozhodnout sudí v kleci. Český bijec byl během třech kol několikrát blízko knockoutu, ve tváři měl krvavé šrámy, oči nedokázaly zaměřit soupeře, přesto dál pokračoval v boji. Skutečně neuvěřitelný výkon.

Vítěz a nový šampion Brito nicméně dokázal, že bude skvělým novým králem veltrové divize Oktagonu, protože zvládl přemoci někoho takového. „Jako úplně první bych chtěl poděkovat Bohu, že tady jsem, to on mi tohle všechno umožnil,“ řekl po zápase vítěz. „Kozma nevěděl, jak silný jsem. Je to neuvěřitelný srdcař. Je to ale neuvěřitelně tvrdý bojovník,“ pochválil poraženého.

To „Růžový panter“ neskrýval zklamání. „Cítím se už dobře, trochu se ještě motám. Jenom mě trápí prohra, že už nejsem šampion,“ přiznal Kozma. „Chuť získat to zpátky bude extrémní. Už jsem si zvykl na to být šampion. Celou dobu jsem o sobě věděl, i když to rozhodčí ukončil. Ale kluci z rohu mi říkali, že už to na ukončení bylo.“

Nový šampion vysmekl poklonu českému soupeři ještě na tiskové konferenci po turnaji. „Věděl jsem, že to bude tvrdá bitva, ale až takhle tvrdou jsem ji nečekal,“ uznal Brito. „Kozmu ohromně respektuju. Měl jsem pocit, že mlátím do sloupu a mám ruce hrozně rozmlácený.“

Souboj Kincl vs. Vémola ? Pořád se jede plán A

Novináři se promotérů ptali i na hlavní duel dalšího galavečera s číslovkou 38, konkrétně na to, zda Karlos Vémola bude moci nastoupit na konci roku v pražské O2 areně proti Patriku Kinclovi, když v současnosti leží v nemocnici se silným zánětem.

„O stoprocentním zdravotním stavu se u těhle kluků nedá nikdy mluvit. Takže dokud Karlos zápas neodvolá, nebo já se s jeho doktory nedomluvím, že to nestojí za to a prostě to nebude, je ten zápas ve hře,“ uvedl český šéf Oktagonu Ondřej Novotný .

„Podle mých informací to zatím není tak, že by to ohrožovalo zápas a bez nějakých možnosti se vrátit do tréninku. Všichni mi říkají, v jaký je Karlos fantastický formě. Nedokážu to posoudit odsud z Ostravy, když je celou dobu v nemocnici, jestli ty čtyři nebo pět dní bez tréninku budou tak zničující. Ale budeme to řešit. Máme i náhradní plány pro takové zápasy. Takže za mě jedeme pořád plán A bez toho, že bych se nějak moc trápil,“ tvrdil Novotný.

A kdo by mohl být ve hře jako případně náhradní soupeř pro Kincla? Třeba poslední Vémolův protivník. „Aleksandar Ilič je určitě zajímavá varianta,“ doznal promotér.

ONLINE PŘENOS - Oktagon 37
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
David Kozma David Kozma Ondřej Němec, redaktor iSport.cz Ondřej Němec, redaktor iSport.cz
Obnovit
Zprávy ze dne 3. 12. 2022
12:59
3. 12. 2022
 

Kaik Brito, brazilský vyzyvatel českého šampiona Davida Kozmy dorazil do Česka až ve čtvrtek, tedy v den tiskové konference Oktagon Time. Měl tak vcelku málo času pro aklimatizaci přímo v místě zápasu.

 

Zprávy ze dne 3. 12. 2022
12:42
3. 12. 2022
 

Oktagon 37 – karta

 

Titulový souboj velterové váhy (do 77 kg)
David Kozma vs. Kaik Brito (Brazílie)

 

Titulový souboj pérové váhy (do 65,8 kg)
Jakub Tichota vs. Maté Sanikidze (Gruzie)

 

Střední váha (do 84 kg)
Vlasto Čepo (Slovensko) vs. Giovanni Melillo (Itálie)

 

Lehká váha (70,3 kg)
Jan Široký vs. Konrad Dyrschka (Německo)

 

Střední váha (do 84 kg)
Al Matavao (Am. Samoa) vs. Marek Mazuch (Slovensko)

 

Lehká váha (70,3 kg)
Ronald Paradaiser (Slovensko) vs. Felipe Maia (Brazílie)

 

Střední váha (do 84 kg)
Václav Mikulášek vs. Petr Bartoněk

 

Těžká váha (nad 93 kg)
Tadej Dajčman (Slovinsko) vs. Adam Palasz (Polsko)

 

Slámová váha (do 52,2 kg)
Monika Chochlíková (Slovensko) vs. Katharina Dalisda (Německo)

 

Střední váha (do 84 kg)
Rahmane Abdel Driai (Alžír) vs. Robert Bryczek (Polsko)

 

FREE PRELIMS (zdarma na YouTube)
Lehká váha (70,3 kg)
Matěj Kuzník vs. Ozan Aslaner (Německo)

Zprávy ze dne 3. 12. 2022
10:49
3. 12. 2022
 

Jaké jsou životní příběhy Mateho Sanikidzeho a Jakuba Tichoty, kteří se dnes utkají o mistrovský pás v pérové váze? Podívejte se na video.

 

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 3. 12. 2022
8:30
3. 12. 2022
 

S čím jde do souboje Kozmův soupeř? Navykl si na ukončování soupeřů v prvním kole. Vítězství oslavuje Kaik Brito se svou matkou. „Vychovávala mě sama. Každý den chodila do dvou, někdy i do tří zaměstnání. Já jsem na světě jen pro ni, chci jí dopřát lepší život,“ říká v soukromí skromný chlapík. „Budu se Kozmu snažit celou dobu oddělat,“ netají se však Brito ambicemi. O soupeři dobře ví, že patří mezi velmi odolné zápasníky. „Je to srdcař. Jeho problém však je, že ještě nikdy nebojoval proti soupeři, který má takovou sílu a úder jako já. Toho se lekne,“ říká sebevědomě.

Zprávy ze dne 3. 12. 2022
8:00
3. 12. 2022
David Kozma

S čím jde do zápasu Kozma? Když David Kozma chodil na střední školu, neuvažoval nad tím, že by ho jednou lidé poznávali na ulici a obdivovali jeho bojové schopnosti. „Představoval jsem si, že odmaturuju a budu v ochrance nebo na podobné pozici. Naštěstí jsem to nikdy dělat nemusel,“ přiznává český šampion pro oficiální YouTube kanál organizace. Poté, co v Oktagonu během obhajob udolal Samuela Krištofiče, Mátého Kertésze, Leandra Silvu, Bojana Veličkoviče a Petra Knížete, těší se na další výzvu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud