Ondřej Němec
4. prosince 2022 • 08:20

Pekelná bitva! Kozma chce ztracený titul, vítěz mluvil o mlácení do sloupu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Wow! Další zápas Davida Kozmy nabídl opět neuvěřitelně silný zážitek. Tentokrát však „Růžový panter“ padl. Technickým knockoutem ve třetím kole ho z trůnu velterové divize srazil brazilský dravec Kaik Brito. „Kozmu ohromně respektuju. Měl jsem pocit, že mlátím do sloupu a mám ruce hrozně rozmlácený,“ uznal po pekelném souboji vítěz. Na tiskové konferenci po turnaji Oktagon 37 pak bývalý šampion prohlásil, že bude chtít titul zpět. Řeč byla také o souboji Kincl vs. Vémola.



Člověka je možné zničit, ale ne porazit. Tato slova Ernesta Hemingwaye asi nejlépe vysvětlují to, co předvedl David Kozma v souboji s Kaikem Britem. Prohru zkrátka nehodlal přijmout. Proto o konci souboje musel rozhodnout sudí v kleci. Český bijec byl během třech kol několikrát blízko knockoutu, ve tváři měl krvavé šrámy, oči nedokázaly zaměřit soupeře, přesto dál pokračoval v boji. Skutečně neuvěřitelný výkon.

Vítěz a nový šampion Brito nicméně dokázal, že bude skvělým novým králem veltrové divize Oktagonu, protože zvládl přemoci někoho takového. „Jako úplně první bych chtěl poděkovat Bohu, že tady jsem, to on mi tohle všechno umožnil,“ řekl po zápase vítěz. „Kozma nevěděl, jak silný jsem. Je to neuvěřitelný srdcař. Je to ale neuvěřitelně tvrdý bojovník,“ pochválil poraženého.

To „Růžový panter“ neskrýval zklamání. „Cítím se už dobře, trochu se ještě motám. Jenom mě trápí prohra, že už nejsem šampion,“ přiznal Kozma. „Chuť získat to zpátky bude extrémní. Už jsem si zvykl na to být šampion. Celou dobu jsem o sobě věděl, i když to rozhodčí ukončil. Ale kluci z rohu mi říkali, že už to na ukončení bylo.“

Nový šampion vysmekl poklonu českému soupeři ještě na tiskové konferenci po turnaji. „Věděl jsem, že to bude tvrdá bitva, ale až takhle tvrdou jsem ji nečekal,“ uznal Brito. „Kozmu ohromně respektuju. Měl jsem pocit, že mlátím do sloupu a mám ruce hrozně rozmlácený.“

Souboj Kincl vs. Vémola ? Pořád se jede plán A

Novináři se promotérů ptali i na hlavní duel dalšího galavečera s číslovkou 38, konkrétně na to, zda Karlos Vémola bude moci nastoupit na konci roku v pražské O2 areně proti Patriku Kinclovi, když v současnosti leží v nemocnici se silným zánětem.

„O stoprocentním zdravotním stavu se u těhle kluků nedá nikdy mluvit. Takže dokud Karlos zápas neodvolá, nebo já se s jeho doktory nedomluvím, že to nestojí za to a prostě to nebude, je ten zápas ve hře,“ uvedl český šéf Oktagonu Ondřej Novotný .

„Podle mých informací to zatím není tak, že by to ohrožovalo zápas a bez nějakých možnosti se vrátit do tréninku. Všichni mi říkají, v jaký je Karlos fantastický formě. Nedokážu to posoudit odsud z Ostravy, když je celou dobu v nemocnici, jestli ty čtyři nebo pět dní bez tréninku budou tak zničující. Ale budeme to řešit. Máme i náhradní plány pro takové zápasy. Takže za mě jedeme pořád plán A bez toho, že bych se nějak moc trápil,“ tvrdil Novotný.

A kdo by mohl být ve hře jako případně náhradní soupeř pro Kincla? Třeba poslední Vémolův protivník. „Aleksandar Ilič je určitě zajímavá varianta,“ doznal promotér.

ONLINE PŘENOS - Oktagon 37
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
David Kozma David Kozma Ondřej Němec, redaktor iSport.cz Ondřej Němec, redaktor iSport.cz
Obnovit
Zprávy ze dne 3. 12. 2022
20:12
3. 12. 2022
Ondřej Němec, redaktor iSport.cz

Během turnaje Oktagon 37 je průběžně připomínán nadcházející galavečer s číslovkou 38 v pražské O2 areně, ten má být zakončen dlouho očekávaným duelem Patrik Kincl vs. Karlos Vémola. Nad tímto soubojem je ale veliký otazník s ohledem na to, že Vémola již několikátý den leží v nemocnici kvůli silnému zánětu. Je proto čím dál méně pravděpodobné, že do střetu s velkým rivalem 30. prosince bude moci nastoupit. A i kdyby, v jaké může být případně kondici?

Promo na Oktagon 38: Kincl vs. Vémola
Zprávy ze dne 3. 12. 2022
20:05
3. 12. 2022
 

„Na začátku jsem byl nervózní, ale když mě hodil, tak jsem věděl, že na to nemá sílu,“ uvedl Mikulášek v pozápasové prohlášení. „Díky vám, že tady pořád můžu být! Díky vám, že je tady Baba Jaga napořád! Doufám, že haterů bude ubývat. Každé to ‚Bůůů!‘ je pro mě motivace,“ dodal bijec.

Václav Mikulášek na turnaji Oktagon 37
Zprávy ze dne 3. 12. 2022
19:58
3. 12. 2022
 

Kurzy 1.15 vs. 4.73 ve prospěch Mikuláška proti Bartoňkovi byly pravdivé. Zápas byl překvapivě ukončen rozhodčím pouhou sekundu před koncem prvního kola. 

Václav Mikulášek vs. Petr Bartoněk
Zprávy ze dne 3. 12. 2022
19:53
3. 12. 2022
 

Souboj Václav Mikulášek vs. Petr Bartoněk měl krátké mimořádné přerušení, kvůli Mikuláškově kopu do slabin soupeře. 

Oktagon 37: Václav Mikulášek vs. Petr Bartoněk
Zprávy ze dne 3. 12. 2022
19:38
3. 12. 2022
 

Znovu do boje se vrací Václav "Baba Jaga" Mikulášek, který má zasebou svou zatím nejrychlejší prohru. Němec Hojat Khajevand ho 15. října knockoutoval už v čase 1.06. Soupeřem Mikuláška v následujícícm duelu bude Petr Bartoněk.

Bohumínský rodák Václav Mikulášek před turnajem v Ostravě
Zprávy ze dne 3. 12. 2022
19:35
3. 12. 2022
 

Polský obr Adam Palasz porazil Slovince Tadeje Dajčmana už v prvním kole KO.

Polský obr Adam Palasz porazil Slovince Tadeje Dajčmana už v prvním kole KO.
Zprávy ze dne 3. 12. 2022
19:12
3. 12. 2022
 

Další kariérní skalp zapsala Němka Katharina Dalisda. Zápasu se Slovenskou Monikou Chochlíkovou dominovala, předvedla několik solidních pozic na zemi a sudí jí vyjádřili jednomyslnou podporu. Stává se tak vítězkou na body.

Němka Katharina Dalisdaová porazila na body Slovenku Moniku Chochlíkovou
Zprávy ze dne 3. 12. 2022
18:52
3. 12. 2022
 

Na řadu přichází první a jediný ženský zápas turnaje Oktagon 37: Monika Chochlíková (Slovensko) vs. Katharina Dalisda (Německo)

Slovenská zápasnice Monika Chochlíková patří k nejschopnějším ženám v organizaci Oktagon Moniku Chochlíkovou na turnaji Oktagon 37 potkává Katharina Dalisdaová
Zprávy ze dne 3. 12. 2022
18:50
3. 12. 2022
Ondřej Němec, redaktor iSport.cz

Za připomenutí stojí, že Brazilec Kaik Brito, jenž na konci dnešního turnaje vyzve šampiona Kozmu, se v květnu 2021 střetl právě s vítězem zatím posledního zápasu. Tehdy však právě Polák Robert Bryczek klesl k zemi po tvrdém úderu v čase 1.32. 

Vážení před velkým duelem Kozma vs. Brito
Zprávy ze dne 3. 12. 2022
18:43
3. 12. 2022
 

Rahmane Abdel Driai z Alžíru podlehl polskému rivalovi Robertu Bryczekovi hned v prvním kole knockoutem. Zápas trval minutu a půl.

Oktagon 37: Rahmane Abdel Driai (Alžír) vs. Robert Bryczek (Polsko) - vítězem Bryczek v prvním kole KO Oktagon 37: Rahmane Abdel Driai (Alžír) vs. Robert Bryczek (Polsko) - vítězem Bryczek v prvním kole KO

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud