Marián Šustr
11. září 2023 • 18:15

Čepo vyhlíží bitvu s Kinclem. Náhrada za Peňáze? Musí zdolat Egypťana

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vlasto Čepo našel náhradu za zraněného Matěje Peňáze. V Bratislavě se mu postaví egyptský bijec Ahmed Sami. Ten bude pravděpodobně Čepovou poslední prověrkou před titulovou šancí. Slovenská KO mašina táhne šňůru čtyř ukončení v řadě a 7. října se na Oktagonu 47 pokusí o další rychlý finiš, aby do konce roku stihl souboj se šampionem Patrikem Kinclem.



Další překážka v cestě za titulem. Vlasto Čepo se v Bratislavě střetne s egyptským bojovníkem Ahmedem Samim. Už se mluvilo o titulové bitvě s Patrikem Kinclem. Ten však nechtěl vzít zápas bez delší přípravy. Slovenského kata tak 7. října čeká prověrka, která by měla poodkrýt, jak moc se posunul v boji na zemi.

Dlouho odkládaného duelu Čepa s Matějem Peňázem se opět nedočkáme. Český talent stále plně nedoléčil zranění lokte, které ho poslední rok trápí. O soupeře přišel i šampion Kincl, když Robert Bryczek vyslyšel volání UFC. Československé titulové derby bylo nasnadě. „Už jsem vznesl dotaz na Patrika, jestli by chtěl obhajobu v Bratislavě. Zároveň jsem mluvil s manažerem Vlasta. Všichni cítíme, že se k jejich duelu schyluje, což je skvělé,“ nechal nahlédnout do zákulisí Ondřej Novotný, spolumajitel Oktagon MMA.

Čepo stojí po čtyřech vítězstvích v řadě na druhé příčce v žebříčku a je nyní jasným titulovým vyzyvatelem. Kinclovi ale nevyhovuje brzký říjnový termín, a tak do hry vstupuje ostřílený Sami. Slovenský bijec zkrátka nechtěl přijít o zápas na domácí půdě. Rozhodl se proto riskovat šanci boje o pás Oktagonu.

Egypťan nastoupí s jasnou taktikou. Tak jako ukazoval v nejednom z předchozích soubojů, bude chtít utavit soupeře hrozícího KO úderem na kleci, v ideálním případě i na zemi. Právě v tomto aspektu boje ukazoval dříve Čepo největší mezery. Pro něj tak zápas se Samim představuje dobrou příležitost otestovat posun v zápasnických schopnostech, na němž tolik pracoval.

Pokud Čepo obranu proti strhům na zem podpoří i kvalitním pohybem na nohách, měl by devětadvacetiletého soupeře rozebrat špičkovým boxingem. Právě ten je chloubou jeho arzenálu. Osm z dvanácti vítězných soubojů ukončil právě knockoutem.

Šance na vítězství se však Samimu nedají upírat. Svým nepříjemným zápasnickým stylem už dokázal získat titul egyptské organizace AUFC a poslední výhru zaznamenal na prestižním galavečeru UAE Warriors v Abu Dhabi.

Vlasto „El Chapo“ Čepo

vs.

Ahmed „Lee“ Sami

28 let věk 29 let
slovenská národnost egyptská
185 cm výška 184 cm
12 výher/2 prohry bilance 10 výher/3 prohry
8 KO/4 submise ukončení 4 KO/3 submise
4 výhry/1 prohra bilance v Oktagonu 0 výher/0 proher

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud