Marek Stodůlka
10. září 2020 • 20:05

Vrátí se dvojnásobný šampion? Cejudo se znovu hlásí UFC: Chci se stát C4!

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělé bojové schopnosti a kontroverzní chování. Ne, řeč není o Conoru McGregorovi. O pozornost se opět přihlásil bývalý šampion muší a bantamové váhy UFC Henry Cejudo. V květnu sice ukončil kariéru, poněkolikáté si však řekl o další pás. „Drahý Dano White, prosím tě, abys mi dovolil představit se světu jako C4,“ napsal na Twitter třiatřicetiletý Američan.



Prozatím si Henry Cejudo nechává říkat Triple C. Mimo titulů muší a bantamové divize má totiž ve sbírce také zlatou olympijskou medaili v zápase ve volném stylu. Tu vybojoval v roce 2008 v Pekingu, když pak o deset let později sesadil dlouho vládnoucího krále muší váhy, krajana Demetriouse Johnsona, stal se prvním bojovníkem, kterému se k triumfu z olympiády podařilo přidat také zlato v nejprestižnější MMA organizaci.

V červnu přidal další skalp, když knokautoval Marlona Moraese z Brazílie a přezdívka Triple C, neboli trojnásobný šampion, byla na světě. Teď si chce Cejudo ještě přilepšit a změnit si jméno po vzoru nebezpečné trhaviny. „Drahý Dano White, prosím tě, abys mi dovolil představit se světu jako C4,“ řekl si o titulový zápas s Alexandrem Volkanovskim, jenž vévodí pérové váze.

Američan už se o souboj s šampionem pérové divize hlásil mnohokrát, takže vypadá, že výzvu myslí opravdu vážně. Kdyby se mu Australana podařilo sesadit, stal by se prvním bijcem, který kdy v UFC ukořistil opasky tří váhových kategorií.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální události
Články odjinud