Marek Stodůlka
6. prosince 2020 • 11:22

Italské MMA slaví, Vettori porazil Vémolova přemožitele a poslal ostrý vzkaz

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Historický moment pro italské MMA. Marvin Vettori se dnes nad ránem stal prvním bojovníkem této země, který ukončoval galavečer UFC. Přestože hlavní zápas galavečera UFC on ESPN 19 v Las Vegas přijal teprve před týdnem, s Jackem Hermanssonem předvedli litou pětikolovou bitvu, po níž se právě Vettori radoval z vítězství na body. Po souboji vyzval Paula Costu a nit nenechal suchou ani na šampionovi Israelu Adesanyovi.



Přemožitel Karlose Vémoly nezažil na rozdíl od českého Terminátora úspěšnou noc. Jack Hermansson, který českému bijci zavřel cestu do UFC před pěti lety, totiž nestačil na Marvina Vettoriho.

Souboj zápasníků, kteří se vyžívají spíše v boji na podlaze, se paradoxně odehrával v postoji. Přestože už v prvním kole poslal Ital švédského protivníka přesnou levačkou k zemi, bitva nakonec trvala plných 25 minut. Rozhodčí poté nabodovali duel 49-45, 49-46 a 49-46 pro Vettoriho, který zaznamenal největší vítězství kariéry.

„Vím, že jsem se zapsal do historie,“ řekl po souboji Ital. „Je to velký krok k tomu, kam se chci dostat. Opravdu velký.“ Vettori přitom zápas přijal teprve před týdnem. Hermansson se měl původně utkat s Kevinem Hollandem, kterého však ze hry vyřadilo nakažení koronavirem. „Vítězství patří všem Italům, kteří se potýkají s těžkými časy. Bylo pro mě důležité vyhrát pro ně,“ narážel vítěz právě na nelehkou situaci v rodné zemi.

Hned poté vyzval brazilskou mlátičku Paula Costu, který se jako poslední neúspěšně pokusil sebrat titulový opasek Nigerijcovi Israelu Adesanyovi.

V začátcích Adesanyovy kariéry v UFC se Nigerijec postavil i Vettorimu. Porazil jej na body, jeden z bodových rozhodčích však viděl jako vítěze rodáka z provincie Trentino.

Jednalo se tak o velice vyrovnaný zápas, což Vettori zmiňoval i nyí na tiskové konferenci. „Israel kecá samé s*ačky. Říkal něco jako: ‚Nemyslím si, že Marvina ještě někdy uvidíme, nikdy se nepropracuje k titulu,‘“ nebral si s neporaženým držitelem titulu servítky. „Hádej co, zm*de. Jsem tady. Myslí si, že má všechno vyřešené, ale nemá vyřešené nic.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud