Ondřej Němec
24. ledna 2021 • 08:05

Muradov věnoval výhru dceři. Na UFC 257 mluvil ke světu česky

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak slíbil, tak udělal. Machmud Muradov už před odletem na Yas Island do Abú Zabí hlásil: „Jdu si pro vítězství!“ Podařilo se. Ostříleného amerického bojovníka Andrewa Sancheze zastavil ve třetím kole technickým knockoutem. „Děkuju moc všem z Česka, kteří mi fandíte. A tohle byla výhra pro mou dceru,“ řekl v češtině spokojený vítěz v přímém přenosu UFC 257.



Měl proti sobě soupeře, který se jen tak nedá. Andrew Sanchez odolával rychlosti a tvrdosti Machmuda Muradova až do třetí minuty posledního kola. „Překvap ho zadní rukou... Začni zadní rukou!“ křičel v průběhu bitvy na uzbeckého bojovníka Lukáš Bárta.

A právě hákem ze zadní ruky Muradov rozhodl duel. Po skvěle trefené ráně se soupeř doslova roztančil. Následovalo koleno a smršť úderů u pletiva, po které rozhodčí zápas ukončil.

Populárnímu zápasníkovi z Východu se tak podařilo ukořistit v hlavní světové lize už třetí výhru v řadě, druhou před limitem. Navíc krátce po výhře dal jasně najevo, že v UFC reprezentuje i Českou republiku. „Děkuju moc všem z Česka, kteří mi fandíte. Tohle byla výhra pro mou dceru,“ prohlásil česky Muradov v přímém přenosu.

Machmud Muradov s dcerou Rumií
Machmud Muradov s dcerou Rumií

Následně připomněl, že se jednalo o třetí duel, který dostal na poslední chvíli, neměl tak moc času připravit se na míru protivníkovi, přesto jej další výzvu zvládl na jedničku. Poprosil tak o zápas, na který dostane víc času, a můžou proti němu postavit kohokoliv.

Ještě předtím, než „Machovi“ zvedl rozhodčí ruku, stihl si spokojený bijec popovídat přes pletivo oktagonu s Danou Whitem, prezidentem UFC. A údajně mu řekl, aby ho začal sledovat na Instagramu a přidal se tak k více než milionu sledujících, kteří usměvavému Uzbekovi fandí. Vítězství nad Sanchezem nejspíš Muradova posune do top patnácti nejlepších bojovníků střední váhy UFC.

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální události
Články odjinud