Marek Stodůlka
20. února 2021 • 19:50

Muž s nejvíc K.O. jde do akce, pral se i ve vězení. Pokukuje po titulové šanci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý turnaj po sobě opět ukončí těžkotonážníci. V noci ze soboty na neděli, konkrétně Curtis Blaydes a Derrick Lewis. Oba se vezou na vlně vítězství v řadě, a tak můžou pomalu pokukovat po titulové šanci. Musí ale v hlavním duelu galavečera UFC Fight Night 185 zvítězit. Akci vysílá Premier Sport od 02.00.



Při pohledu na Derricka Lewise a Curtise Blaydese vás hned napadne, že s těmito chlápky si není radno zahrávat. Dokazují to také statistiky, kterých dosáhli v kleci. Lewis je mezi těžkými váhami rekordmanem v počtu knockoutů a Blaydes taktéž ukončuje jednoho soupeře za druhým. Hlavní duel galavečera UFC Fight Night 185 tak slibuje zajímavou, ovšem možná dost krátkou podívanou.

Než se nejlepší knockoutér těžké váhy vůbec dostal mezi zápasnickou elitu, prošel těžkými časy. Zejména když si od roku 2005 odpykával pět let dlouhý trest za porušení podmínky. Tu dostal po dokončení střední školy za napadení. Ani v nápravném zařízení se Američanovi bitky nevyhýbaly. Na jednu z nich zavzpomínal před titulovým soubojem s Danielem Cormierem, který se udál v listopadu roku 2018.

„Seděl jsem sám ve společenské místnosti a díval se na televizi. Přišel nějaký chlap a chtěl přepnout kanál, na který jsem se díval,“ vyprávěl Lewis novinářům. „Když kanál změnil, nic jsem neřekl. Pak si šel zpátky lehnout, tak jsem se vydal za ním, stáhl ho z vrchní postele a pořádně zmlátil. Nerad o tom mluvím.“

S Blaydesem čeká šestatřicetiletého bojovníka o dost náročnější pořízení. A už vůbec se nebude chtít ocitnout při duelu na zemi. Tam je totiž o šest let mladší krajan nejnebezpečnější. Bilanci čtrnácti vítězství a dvou porážek získal zejména perfektním wrestlingem a následným dobíjením protivníků, kteří se zpod něj nedokázali zvednout. Jediným, kdo na rodáka z Illinois našel recept, byl Francis Ngannou. Povedlo se mu to hned dvakrát.

Lewis zaznamenal v kariéře již sedm porážek, momentálně však táhne šňůru tří vítězství v řadě. Na konec března již věhlasná organizace naplánovala titulový souboj Ngannoua se současným šampionem Stipem Micoicem. Vítěz nočního střetnutí by se tedy v příštím duelu mohl potkat s tím, kdo bude koncem příštího měsíce držet pás.

Derrick Lewis se v dalším turnaji UFC střetne s Curtisem Blaydesem
Derrick Lewis se v dalším turnaji UFC střetne s Curtisem Blaydesem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud