Marek Stodůlka
13. listopadu 2021 • 15:35

Šicí stroj z UFC. Ranař Holloway míří k znovudobytí trůnu, zdolá Mexičana?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejrychlejší ruce v UFC? Ty má jednoznačně Max Holloway. V každém duelu posouvá hranice toho, kolik ran dokáže během pětadvaceti minut rozdat. V noci na neděli se na druhou stranu klece postaví Yair Rodríguez, nepředvídatelný Mexičan s širokou variací technik. Turnaj UFC Fight Night 197 v Las Vegas (PP, Premier Sport 1 od 23.00) láká právě na tuto bitvu pérových vah. Vítěz se totiž s největší pravděpodobností stane dalším vyzyvatelem Alexandera Volkanovského o titul.



Dlouho platil za neodmyslitelného krále divize do 66 kilogramů. Od roku 2014 započal Max Holloway šňůru čtrnácti výher v pérové váze, kterou utnul až Alexander Volkanovski. Australský šampion porazil devětadvacetiletého bojovníka už ve dvou těsných zápasech.

Zástupy fanoušků však s rozhodnutími bodových rozhodčích nesouhlasily, Holloway by proto mohl dostat rovnou další odvetu. Je však netrpělivý, proto zvedl hozenou rukavici od Yaira Rodrígueze.

„Nechtěl jsem stát a vyčkávat až do dalšího roku,“ řekl Havajan pro portál MMA Fighting. „Chci stále bojovat. Kdekoliv, kdykoliv a s kýmkoliv. Řekli nám, že můžeme počkat, ale opáčil jsem: Nejsem takový, my takoví nejsme. Všichni v týmu jsou v tomhle se mnou za jedno. Proto stojíme tady.“

Holloway v posledním zápase naprosto zdemoloval Calvina Kattara. Vyslal nevídaných 744 úderů, z nichž 445 našlo cíl. Jen ve čtvrté pětiminutovce zasáhl protivníka vícekrát, než inkasoval za celý střet. Překonal hned několik rekordů. Nejvíc vyslaných úderů, nejvíce trefených signifikantních zásahů a tak dále. V duelu s Rodríguezem se však bude muset mít na pozoru, Mexičan totiž také drží jeden primát.

Dokázal ukončit souboj doslova za sekundu dvanáct. Jasně prohraný duel v listopadu 2018 s Chan Sung Jungem, kterému nikdo neřekne jinak než „Korejská zombie“, rozhodl v čase 4:59 posledního kola. Zkušeného soka zlákal do zbytečné přestřelky a vypíchnutým loktem jej v poslední sekundě bitvy uzemnil.

Rodrígueze není radno odepisovat. Přestože bojoval naposledy před více než dvěma lety a do duelu s Hollowayem bude nastupovat jako výrazný outsider, vzhledem k široké variaci akrobatických technik je schopen rozhodnout opravdu kdykoliv.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud