25. června 2022 • 09:00

Souboj postrachů lehké váhy. Nikdo s nimi nechce bojovat, tak se utkají spolu

Autor: David Vachalec
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě vycházející hvězdy lehké váhy se v neděli postarají o hlavní show večera turnaje UFC Fight Night v hale Apex v Las Vegas. Vítěz duelu Arman Tsarukyan vs. Mateusz Gamrot se pravděpodobně dostane do top desítky žebříčku v divizi, která je dost možná plná těch největších talentů celé organizace. Tsarukyan zaznamenal pět po sobě jdoucích vítězství a Gamrot je nyní na vlně tři výher v řadě. Pro oba soupeře to bude jejich první hlavní zápas celé karty.



Arman Tsarukyan je v současné době na jedenáctém místě v žebříčku lehké váhy, vyhrál pětkrát v řadě poté, co před třemi lety prohrál na body svůj UFC debut s Islamem Machačevem v Petrohradě. Poslední dvě výhry pětadvacetiletého Rusa vedly k bonusům za výkon večera díky ukončení formou TKO.

„Po tomto zápase to bude úplně jiné," řekl Tsarukyan reportérům na středeční tiskové konferenci. „Všichni o mně budou mluvit. Po tomto boji budu uchazečem o titul."

Bývalého dvojitého šampiona polské organizace KSW Mateusze Gamrota potkal v jeho UFC premiéře stejný osud jako jeho protivníka, prohra na body. Od té doby Polák ukončil všechny tři následující zápasy před limitem a probojoval se až na dvanácté místo žebříčku lehké váhy.

„Nikdo nechce bojovat s Armanem, spousta lidí se ho bojí," prohlásil Gamrot na tiskové konferenci. „Nikdo nechce bojovat ani se mnou, tak se sejdeme v oktagonu spolu. Je to velký bojovník, dobrý postojář a také nadaný wrestler, ale myslím, že jeho slabinou je jiu-jitsu. Jsem zkušenější v boji na pět kol. Jsem zvyklý na tlak. Býval jsem šampionem (v KSW) a myslím, že to bude skvělá show."

Soupeři jsou momentálně v žebříčku lehké váhy vedle sebe, jedni z nejlepších začínajících talentů na soupisce UFC, natož v lehké váze. Mělo by se jednat o technickou a taktickou bitvu mezi dvěma vysoce kvalifikovanými konkurenty a bez ohledu na výsledek by měl být každý z nich považován za dlouhodobou hrozbu v řadách zápasníků do sedmdesáti kilogramů.

„Doufám, že po tomto souboji budu v top pětce, protože Gamrot je dobrý bojovník,” přiznal Tsarukyan. „On je těžký soupeř, ale není na mé úrovni. Jsem na jiné úrovni a chci to tento víkend všem dokázat. Ukončím ho a dostanu se do top pětky, pak chci bojovat s někým z vrcholu žebříčku."

Pro vítěze tohoto duelu je posun minimálně do top desítky divize velmi pravděpodobný. Zatímco poražený by neměl ztrácet půdu pod nohama, čímž se oba dostávají do skvělé pozice, z které by měli bez problémů dostat další šanci pokračovat s přitápěním pod kotlem v lehké váze.

Hlavní kartu turnaje UFC Fight Night: Tsakuryan vs. Gamrot můžete sledovat v neděli 26. června od 4.00 na stanici Premier Sport.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud