Ondřej Němec
19. února 2023 • 08:35

Večer plný bolesti v UFC. Krvavá jizva jako třetí oko, šéf White se omlouval

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Večer bolesti. Turnaj UFC Fight Night 219 v centru Apex nabídl několik zápasů, na které fanoušci jen tak nezapomenou. Například souboj Nazim Sadychov vs. Evan Elder byl ukončen doktorem kvůli tržné ráně na obočí. Toto rozhodnutí se zprvu nelíbilo šéfovi UFC Danu Whitovi, když ale jizvu uviděl později zblízka, bral svá slova zpět. V rámci galavečera padl i unikátní rekord - nejvíc kopů v tříkolovém zápase. A bojovník, který údery přijímal, sotva odešel z klece po svých.



Turnaj UFC Fight Night v Las Vegas zakončilo nekompromisní vítězství. V hlavním duelu večera porazila Američanka Erin Blanchfieldová brazilskou rivalku Jéssicu Andradeovou škrcením (rear-naked choke), čímž si připsala bonus ve výši padesáti tisíc dolarů (přes 1,1 milionu korun) za výkon večera.

Soubojem večera byla vyhlášena napínavá a velmi energická bitva v lehké váze mezi Nazimem Sadychovem z Ázerbájdžánu a Američanem Evanem Elderem, o jejímž předčasném ukončení v první minutě třetího kola rozhodl doktor. Ten se na vyžádání rozhodčího přišel do klece podívat na tržnou ránu v Elderově pravém obočí, kterou způsobil tvrdý kop. Když lékař viděl hloubku tržné rány, zastavil duel. Tohle rozhodnutí se nezdálo správné šéfovi organizace Danu Whitovi, ale jen do doby, kdy viděl zranění zblízka.

Šéf UFC Dana White předvedl v instastories zblízka zranění Evana Eldera
Video se připravuje ...

Později tak na sociální sítě s krvelačností sobě vlastní umístil video s velmi blízkým záběrem na Elderovu jizvu, která velikostí připomínala třetí krvavé oko. „Nejprve jsem protestoval proti zastavení zápasu, teď už budu sakra držet hubu,“ napsal k videu White.

Unikátní rekord v UFC vytvořil střet v polotěžké váze William Knight vs. Marcin Prachnio. Souboj na body vyhrál druhý jmenovaný. Polský ranař totiž zasadil Američanovi 63 tvrdých kopů, což je nejvíc, co kdy v tříkolové bitvě v organizaci padlo.

Low kicky (nízké kopy) navíc způsobily, že se Knight ve třetím kole už nemohl pořádně hýbat. Nicméně dokulhal až do posledních sekund zápasu. Bijec s vzezřením kulturisty se však jen trápil a nebyl schopen pořádně reagovat na útoky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud