Ondřej Němec
5. března 2023 • 07:05

Jones se vrátil famózní výhrou v 1. kole. Jeho triumf sledoval i Procházka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Wow! Po třech letech pauzy stačily Američanu Jonu Jonesovi jen tři minuty, aby se vítězně vrátil do UFC. Francouze Ciryla Gana hbitě dostal na podlahu klece a tam mu nasadil nekompromisní gilotinu. Na místě sledoval souboj Jiří Procházka, který už předem favorizoval právě Jonese. „Jako komplexnějšího a jako zápasníka, který si dokáže víc podržet takový souboj, vidím spíše Jonese. A Jonese mám rád celou dobu, co zápasí,“ řekl před duelem český samuraj a jeho idol mu svým výkonem dal za pravdu.



Nejprve porazila škrcením (rear naked choke) Alexa Grassoová Valentinu Ševčenkovou, čímž se stala historicky první mexickou šampionkou UFC, a pak už přišel na řadu hlavní zápas turnaje UFC 285: Jon Jones vs. Ciryl Gane.

Legendární Jones přicházel ke kleci za zvuků remixu slavného bubnování Muhammada Aliho, do kterého boxerská hvězda vykřikovala „The Champ is Here!“

Jon Jones jde k oktagonu po dlouhých třech letechFoto Repro Premier Sport 1

Ještě před vstupem mezi osm stěn z pletiva byl ale Jones zastaven a lékaři odstranili z jeho pravého nártu bandáže. Na palci mu ale bandáž ponechali.

Gane přivítal slavného kolegu v boji nepěkně, a to nepovoleným úderem mezi nohy. Zápas se ale prakticky nepozastavil.

Vítězná gilotina Jona JoneseFoto Repro Premier Sport 1

Hned do druhé minuty dokázal petatřicetiletý Američan nasadit mladšímu Francouzi škrcení u pletiva a během chvíle se stal šampionem těžkotonážní divize. Gane totiž odklepal.

Dokonalý návrat!

„Vítej zpět!“ přivítal velikána po zápase slavný komentátor Joe Rogan. „Boj je moje území,“ řekl spokojený vítěz. „Cítil jsem, jak se fanoušci za mě modlili a děkuji jim za to.“

Úžasný comeback Jonese sledoval zblízka i Jiří Procházka, ten se navíc poprvé setkal tváří v tvář s novým šampionem polotěžké divize Jamahalem Hillem, jenž bude podle všeho jeho dalším soupeřem.

Jiří Procházka se na turnaji UFC 285 setkal s novým šampionem polotěžké váhy a nejspíš příštím soupeřem Jamahalem Hillem
Video se připravuje ...

Na začátku turnaje zažili fanoušci v T-Mobile Areně zpestření v podobě natáčení filmu Road House s hercem Jakem Gyllenhaalem v hlavní roli. Jednu z vedlejších úloh ale dostal i Conor McGregor, a tak se na jednom místě v Las Vegas sešly opravdu ty největší hvězdy MMA.

A jak filmový duel vypadal? „Gyllenhaal vyhrál jako na dobití na zemi. Herecky výkon profesionálních herců, ale z pohledu zápasového spíše vtipná záležitost,“ říká Matěj Kretík z týmu Jiřího Procházky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud