Marián Šustr
4. července 2023 • 10:30

Chtěl šampiona UFC a ptal se na soka: Kdo to je? Pak usnul za 55 sekund

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Comeback do UFC skončil debaklem. Bývalý titulový vyzyvatel Kevin Lee se po dvou letech vrátil do největší organizace světa. Před sobotním turnajem v Las Vegas hlásil vynikající formu a představil vizi cesty k titulu. Neznámý ruský bojovník ale Američanovy plány zhatil už po pětapadesáti sekundách. Rinat Fakhretdinov si připsal sedmnáctou výhru v řadě a hlasitě oznámil nástup nové generace bojovníků.



Kevin Lee se po dvou letech znovu postavil do klece UFC. Střetl se s nováčkem v organizaci Rinatem Fakhretdinovem, o kterém se mluví jako o nastupující hvězdě ruského MMA. Zkušený Američan vyzdvihoval přípravný kemp na Floridě, který strávil po boku hvězd jako Kamaru Usman nebo Ian Machado Garry. Avizovanou skvělou formu v zápase ale neukázal. Po brutální ráně ze zadní ruky padl k zemi, kde ho Rus bez váhání uspal na škrcení.

Američan sebevědomými prohlášeními opět nešetřil a ještě před zápasem stihl sám sebe zařadit mezi nejlepší bojovníky světa. „Rinat nikoho na mé úrovni ještě nepotkal. Možná jsem tu teď pár let nebyl, ale mám za sebou osmnáct zápasů v UFC a stál jsem proti šampionům. Můžu být superstar v čemkoli, v jakémkoli odvětví, mám však v sobě bojovníka, proto jsem zpět v UFC. Nechci, aby se o mě říkalo, že jsem měl potenciál. Chci ukázat, že ho stále mám a porovnávat se s elitou. Například šampion Leon Edwards představuje výzvy, které mě lákají. Po tomto zápase uvidíte, že jsem jeden z nejlepších bojovníků světa,“ řekl Lee a zhodnotil soupeře: „Není vůbec známý. Než mi nabídli tento duel, ani jsem nevěděl, kdo to je a jak se vyslovuje jeho jméno. Uznávám ale jeho kvality. Je na šílené vítězné vlně a schopnostmi se rovná jiným talentům z Ruska.“

Fakhretdinov po posledním představení čelil kritice. Bryana Battlea utrápil bezchybným wrestlingem, který je sice velmi efektivní, ale pro mnohé fanoušky také nudný. V duelu s Leem ukázal jiné zbraně ze svého arzenálu. Tvrdým granátem posadil soupeře a hned mu skočil na krk, aby ho po necelé minutě zápasu utáhl na škrcení.

„Takhle vypadá nová generace bojovníků! Studoval jsem všechny Kevinovi zápasy, každý jeho pohyb. Původně jsem ho chtěl v první kole jen unavit a vzít mu sílu wrestlingem. Za každou cenu jsem ho ale chtěl ukončit před koncem druhého kola. Kdo teď řekne, že jsem nudný? Doufám, že jsem vám názor změnil,“ slavil sebevědomý Rus.

Po sedmnáctém vítězství v řadě vyhlíží možný souboj s veteránem Neilem Magnym, který si nedávno připsal už třicátý zápas v UFC. Se vzestupem Fakhretdinova velterová váha vítá nového bojovníka s hvězdným potenciálem. V elitní top patnáctce už na ruského bijce čeká Ian Machado Garry, Jack Della Maddalena nebo Shavkat Rakhmonov.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud