Tereza Janovská
9. července 2018 • 20:30

Trpká prohra s ruským obrem! Peštu dostala kontroverze a zlomený nos

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předvedl dobrý výkon, na výhru to však nestačilo. Český MMA bojovník Viktor Pešta se v ruském Jekatěrinburgu utkal s Alexandrem Jemeljaněnkem, obávaným bojovníkem a mladším bratrem legendárního Fjodora. Ač český veterán z UFC bojoval tvrdě a první kolo měl zcela pod palcem, ve druhém mu soupeř kolenem zlomil nos a rozhodčí zápas ukončil.



Po svém konci v UFC si Viktor Pešta připsal první porážku, navíc jedinou mimo slavnou zámořskou soutěž vůbec. V rámci galavečera RCC se v hlavním zápase utkal s obávaným Rusem Alexandrem Jemeljaněnkem, který má bohaté zkušenosti i z již zaniklé japonské organizace Pride.

Samotný začátek zápasu přinesl spíše vyčkávací bitvu. Jelikož je Jemeljaněnko známý tím, že většinu soupeřů knockoutuje již v prvním kole, nehrnul se Pešta bezhlavě do útoku. A vyplatilo se mu to, od začátku jasně dominoval a jeho tvrdé údery často dopadaly na úrodnou půdu. Jeho soupeři navíc začalo otékat oko, což bylo pro českého bojovníka dobré znamení.

Pešta zvládl vydržet obávané první kolo bez větších potíží a z šestatřiceti (včetně Pešty) soupeřů Jemeljaněnka se stal teprve jedenáctým, který vydržel déle. I začátek druhého kola zvládl český veterán z UFC podstatně lépe, než jeho soupeř. Brzy si připsal takedown, tedy shoz na zem, kde jasně dominoval a pasivního Rusa zasypal tvrdými údery.

VIDEO: Podívejte se na celý zápas:

CELÝ ZÁPAS: Pešta se bil tvrdě, Jemeljaněnko ho však přesto knockoutoval
Video se připravuje ...

Zvrat přišel poté, co se rozhodčí rozhodl oba bojovníky postavit ze země na nohy. Jemeljaněnkovi prošel jeden z úderů a Pešta zavrávoral. Od té chvíle se ruský soupeř doslova probudil a zasypal ho údery. V polovině druhého kola se mu podařilo kolenem trefit Peštův nos a zlomit mu ho. Rozhodčí se v té chvíli rozhodl zápas raději ukončit.

Ihned po zápase se začaly rojit i mezi ruskými fanoušky spekulace, zda rozhodčí udělal dobře, když zápas ze země zvedl a zda k tomu měl oprávněný důvod. Faktem zůstává, že do té doby Pešta jasně dominoval a podle svých fanoušků, kteří mu ihned po zápase psali, se rozhodně nemá za co stydět.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud