Tereza Janovská
21. prosince 2018 • 20:15

UFC odtajnila hlavní zápas pro Prahu: Blachowicz proti zkušenému Brazilci!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to vydatný galavečer. Slavná MMA organizace UFC zveřejnila další dva zápasy, které uvidí čeští fanoušci v rámci UFC Fight Night Prague, jež se koná 23. února 2019 v pražské O2 areně. Hlavním zápasem večera se stane duel polotěžkých vah mezi pětatřicetiletým Polákem Janem Blachowiczem a o rok mladším Brazilcem Thiago Santosem. Další nově oznámenou dvojicí je Stefan Struve s Marcosem Rogeriem de Limou.



Polský bijec Blachowicz v neprestižnější světové MMA organizaci bojuje již od roku 2014. Za tu dobu má za sebou deset zápasů, z nichž prohrál jenom čtyřikrát. Nestačil například na vyhlášeného Alexandera Gustafssona, či na Jimiho Manuwu, s tím si však bilanci později srovnal. Pětatřicetiletý rodák z Těšína je známý svými senzačními výkony a ne nadarmo byly tři z jeho čtyř posledních zápasů oceněny bonusem Fight of the Night.

Jeho v pořadí jednatřicátým soupeřem v kariéře bude rodák z Rio de Janeira Thiago Santos. Pro toho se bude jednat o osmnáctý zápas v UFC, z posledních osmi zápasů navíc prohrál jen jedinkrát, když ho v prvním kole ukončil David Branch. Zkušený Santos letos přestoupil ze střední váhy a podle všeho to byl krok správným směrem. Oba zápasy v polotěžké váze vyhrál a za oba inkasoval od UFC speciální bonus.

Druhým nově oznámeným zápasem je duel těžkých vah mezi zkušeným Holanďanem Stefanem Struvem a Brazilcem Marcosem Rogerio de Limou. Třicetiletý Struve má na svém kontě už 39 zápasů, z nich se radoval ve 28 případech. Navíc si připsal výhry nad takovými jmény jako je Stipe Miocic, Antonio Silva či Antonio Rodrigo Nogueira. Bojoval i s legendárním Alistairem Overeemem či Markem Huntem. Poslední dobou se však hledá, má za sebou už tři porážky v řadě a v Praze bude chtít zaručeně tuhle bilanci napravit.

Marcos Rogerio de Lima má zatím v UFC zápasy jako na houpačce. Ze svých osmi zápasů vyhrál pětkrát, hned čtyři z těchto zápasů však ukončil už v prvním kole, a v jeho zápasech rozhodovali bodoví sudí jen v jediném případě. Dá se tak očekávat vskutku tvrdá bitva.

Nějakou dobu je už známá soupeřka české bojovnice Lucie Pudilové, která je jedinou českou zástupkyní v UFC a pravděpodobně tomu tak bude i na pražském galavečeru. Pudilová se ve svém pátém představení ve slavné soutěži utká s obávanou Liz Carmoucheovou, první ženskou zápasnicí (společně s Rondou Rouseyovou), která se v UFC kdy představila.

Kromě nich se představí ještě šestadvacetiletý Rus Magomed Ankalaev, který se v polotěžké váze střetne se Srbem Darko Stošičem. Srbský bojovník před čtyřmi lety v Česku už bojoval, tehdy zde okusil svou první a zatím i poslední porážku v kariéře, kterou mu uštědřil Jiří Procházka.

Hlavním zápasem večera bude duel mezi Blachowiczem a SantosemFoto UFC.com

Struve se utká s Rogerio de LimouFoto UFC.com

V rámci galavečera UFC Fight Night, které se bude konat v Praze, nebude Lucie Pudilová chybět
V rámci galavečera UFC Fight Night, které se bude konat v Praze, nebude Lucie Pudilová chybět

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud