Tereza Janovská
31. prosince 2018 • 12:28

Elitní český MMA bijec zazářil v Japonsku. Chci zápas o titul, řekl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neskutečný zápas. Elitní český MMA bojovník Jiří Procházka znovu dominoval v japonské organizaci Rizin a s přehledem porazil obávaného zemaře Brandona Halseyho. Toho v prvním kole zasypal tvrdými ranami a donutil ho zápas odklepat. Ještě v ringu si pak řekl o titulový zápas. „Rád bych bojoval o mistrovský pás, je to můj sen.“ Vyslyší ho organizátoři?



Třiadvacet výher, z toho sedm v řadě. Jiří Procházka je ve své nejlepší formě, což dokazuje každým zápasem, přemožitele našel naposledy přesně před třemi lety. Během silvestrovského galavečera s názvem Rizin 14 nastoupil proti obávanému Američanovi Brandonu Halseymu, kterého dostal na poslední chvíli. Předchozí soupeř se totiž zranil.

Halsey je skvělým bojovníkem zejména na zemi, a jak se očekávalo, hned od první chvíle se snažil dostat Procházku dolů. To se mu po chvíli podařilo, a tak nechtěl nic riskovat a ihned se ho snažil škrtit. Jenže Procházka předvedl neskutečnou výdrž a přes všechny snahy jeho škrcení vydržel. Ba co víc, dokonce se po chvíli zvládl postavit na nohy a ihned naskočeným kolenem zaútočil.

Zápas se musel na chvíli přerušit, protože Halsey neustál Procházkův nápor a skončil mimo ring, navíc se mu do provazů zamotala noha a chvíli trvalo, než se mu ji podařilo vyprostit. Po chvíli však skončil mimo ring znovu.

Procházka se mu snažil dát další naskočené koleno, toho však Američan využil a ihned se ho snažil dostat k zemi. Tomu se však Procházka opět ubránil a místo toho skončil Halsey znovu mimo provazy. Tentokrát však upadl až na zem a narazil si záda. I přes to se zvládl vrátit do ringu, za což sklidil od diváků bouřlivý potlesk, od rozhodčího však žlutou kartu.

Halsey se znovu pokusil dostat Procházku na zem, tam si věřil víc. Není divu, Procházka je známý svou tvrdou a skvělou prací v postoji, ve které se mu vyrovná jen málokdo. Halseymu se takedown dokonce podařil, žádné pořádné škrcení, které by českou hvězdu ohrozilo, ale nezvládl nasadit.

Procházka využil první příležitosti a rychle se postavil. Soupeře, který nebyl tak rychlý, pak na zemi zasypal tak tvrdými ranami, až ho donutil zápas raději odklepat.

V pozápasovém rozhovoru uvnitř ringu nejdřív poděkoval fanouškům za podporu, pak si organizátorům řekl o titulový zápas. „Děkuji všem za podporu. Jsem šťastný, že můžu zápasit na území Japonska. Na území samurajů, kteří jsou mi velkou inspirací. Chci ukazovat své nejlepší kvality. Brandon byl dobrý soupeř. Rád bych ale bojoval o titulový pás. To je můj sen, tady zápasit o pás. Rád bych ho získal,“ vzkázal organizátorům a zároveň jim ukázal, že zatím do slavné UFC utíkat nechce.

Procházka v pořadu Fight!: Fanoušci v Japonsku mě chtějí znát dopodrobna
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud