Tereza Janovská
22. února 2019 • 19:30

Vše o UFC v Praze: Kdo je kdo v řeži hvězd, kdy přijde na řadu Pudilová?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu večer čeká Česko sportovní zážitek, jaký tu ještě nebyl: UFC Fight Night. Nejslavnější světová organizace MMA se představí divákům v O2 areně a na programu je i zápase české bojovnice Lucie Pudilové. Hlavním duelem dávno vyprodaného galavečera pak je zápas polotěžké váhy Jan Blachowicz vs. Thiago Santos. Projděte si jednotlivé zápasy hlavní karty i kompletní program. Co všechno potřebujete o megaakci vědět?



Celou akci UFC Fight Night Praha sledujte ONLINE zde »

 

VŠECHNA VIDEA ZDE

UFC v Praze: Místo a datum

První galavečer UFC v Česku se koná v největší v hale v zemi, pražské O2 areně. Premiéra nejslavnější organizace MMA se odehraje v sobotu 23. února 2019.

UFC v Praze v televizi

Exkluzivní práva na galavečer nejslavnější MMA organizace v České republice má televize Nova. Kanál Nova Sport 2 bude vysílat od 15:30 záznam pátečního oficiálního vážení, od 16:30 pak celý galavečer včetně předzápasů.

Program zápasů

Hlavní karta (20:00)

Jan Blachowicz vs. Thiago Santos

Polský bijec Jan Blachowicz v neprestižnější světové MMA organizaci bojuje již od roku 2014. Za tu dobu má za sebou bývalý thajboxer deset zápasů, z nichž prohrál jenom čtyřikrát. Nestačil například na vyhlášeného Alexandera Gustafssona, či na Jimiho Manuwu, s tím si však bilanci později srovnal. Pětatřicetiletý rodák z Těšína je známý svými senzačními výkony a ne nadarmo byly tři z jeho čtyř posledních zápasů oceněny bonusem Fight of the Night. 

Jeho v pořadí jednatřicátým soupeřem v kariéře bude rodák z Rio de Janeira Thiago Santos. Pro toho se bude jednat o osmnáctý zápas v UFC, z posledních osmi zápasů navíc prohrál jen jedinkrát, když ho v prvním kole ukončil David Branch. Zkušený Santos letos přestoupil ze střední váhy a podle všeho to byl krok správným směrem. Oba zápasy v polotěžké váze vyhrál a za oba inkasoval od UFC speciální bonus. Je navíc dost pravděpodobné, že vítěz tohoto duelu bude mít možnost zápasit o titul v polotěžké váze, zřejmě i kvůli tomu je zápas vypsán na pětkrát pět minut, což u zápasů, ve kterých nejde o titul, nebývá zvykem.

Stefan Struve vs. Marcos Rogério de Lima

Třicetiletý Struve má na svém kontě už 39 zápasů, z nichž se radoval ve 28 případech. Navíc si připsal výhry nad takovými jmény jako je Stipe Miocic, Antonio Silva či Antonio Rodrigo Nogueira. Bojoval i s legendárním Alistairem Overeemem či Markem Huntem. Poslední dobou se však hledá, má za sebou už tři porážky v řadě a v Praze bude chtít tenhle 213 centimetrů vysoký bojovník zaručeně tuhle bilanci napravit.

Marcos Rogerio de Lima má zatím v UFC zápasy jako na houpačce. Ze svých osmi zápasů vyhrál pětkrát, hned čtyři z nich však ukončil už v prvním kole, a v jeho duelech rozhodovali bodoví sudí jen v jediném případě. Dá se tak očekávat vskutku tvrdá bitva.

Liz Carmoucheová vs. Lucie Pudilová

Liz Carmoucheová má za sebou jen v UFC osm zápasů, z nichž čtyři vyhrála. Dohromady má na svém kontě dvanáct profesionálních výher a šest porážek, před vstupem do UFC zápasila ve vyhlášených organizacích Strikeforce či Invicta. A rozhodně nebojovala zrovna se slabými soupeřkami, ba naopak. Hned první svůj zápas ve slavné soutěži okusila s hvězdnou Rondou Rouseyovou, se kterou prohrála v prvním kole na armbar (páka na ruku), jednalo se navíc o historicky první ženský zápas v UFC. Hned v dalším zápase porazila obávanou Jessicu Andradeovou, síly poměřila například i s Mieshou Tateovou a dokonce porazila i Valentinu Ševčenkovou, současnou šampionku UFC v muší váze.

Carmoucheová naposledy v oktagonu stála v lednu loňského roku, kdy na body porazila Jennifer Maiovou, k zápasu se tak vrátí po více než roce. V tom bude mít Pudilová navrch, naposledy totiž bojovala v srpnu, kdy po fantastickém výkonu smolně prohrála s Irenou Aldanovou, obě pak za svou bitvu získaly ocenění „Nejlepší zápas večera“. Jejich boj je navíc často označován za jeden z nejlepších ženských zápasů vůbec.

Pudilová má v UFC za sebou již čtyři zápasy, všechny skončily až na body a dvakrát se radovala z výhry. V obou případech porážky však předvedla skvělý výkon. Pro pražský galavečer se rozhodla opustit hvězdami plnou bantamovou váhu a přestoupit do muší, kde je o něco snadnější cesta. Hned první zápas v nové kategorii však bude zároveň tím zatím nejtěžším.

Gian Villante vs. Michal Oleksiejczuk

Gian Villante má za sebou již sedmnáct výher a deset porážek, naposledy bojoval v říjnu, kdy porazil Eda Hermana. Bývalý fotbalista a wrestler tak bude chtít na svou poslední výhru navázat.

Jeho soupeřem bude teprve třiadvacetiletý rodák z Polska. Ten měl mít svůj debut v UFC už na závěr roku 2017, byl však pozitivně testován na zakázané látky a ze zápasu sešlo. Po odpykání ročního trestu si tak svůj první zápas v UFC střihne právě v Praze.

Oleksiejczuk má na svém kontě dvanáct výher a pouhé dvě porážky. Je považován za jednoho z největších talentů, kvůli pozitivnímu nálezu si však kariéru značně zkomplikoval. Bude tak zajímavé, zda dokáže navázat na předchozí úspěchy.

John Dodson vs. Petr Jan

Ve svém debutu v UFC před osmi lety porazil John Dodson v prvním kole T.J. Dillashawa, současného šampiona bantamové váhy a za ten zápas hned získal speciální bonus „knockout večera“. Od té doby se stal pravidelným zápasníkem slavné soutěže a sbíral jednu výhru za druhou. Za osm let vybojoval devět výher a pět porážek, v poslední době má střídavé výsledky – prohra, výhra, prohra, výhra, prohra. Pokud by měl čtyřiatřicetiletý Američan pokračovat stejným tempem, má na řadě své desáté vítězství. To ale rozhodně lehké mít nebude.

Dodsonovi se totiž v O2 areně postaví do cesty pětadvacetiletý talentovaný Petr Jan. Ruský bojovník má za sebou v profesionální kariéře již jedenáct výher a jedinou porážku. V UFC to pro něj bude již čtvrtý zápas a zatím ani jeden neprohrál. Dá se očekávat tvrdá bitva, oba bijci jsou totiž v postoji velmi silní.

Magomed Ankalejev vs. Klidson Abreu

Prvním zápasem hlavní karty bude ruský zápasník Magomed Ankalajev. Šestadvacetiletý Dagestánec má na svém kontě deset zápasů, z nichž okusil jen jednu porážku, když ve svém debutu v UFC nestačil na Paula Craiga. Hned další zápas se už však radoval z výhry v prvním kole, pražský galavečer tak bude jeho třetím počinem ve slavné soutěži.

Jeho soupeřem měl být zkušený Srb Darko Stošič, který však zápas kvůli zdravotním potížím vzdal. Náhradním zápasníkem tak bude šestadvacetiletý Brazilec Klidson Abreu. Pro něj se bude jednat o debut v UFC, žádný otloukánek však rozhodně není. Na svém kontě má čtrnáct výher a pouhé dvě porážky. Do Prahy navíc jede z šestizápasovou šňůrou vítězství.

Předzápasy (17:00):

Carlo Pedersoli Jr. vs. Dwight Grant

Daniel Teymur vs. Chris Fishgold

Veronica Macedo vs. Gillian Robertson

Damir Hadžović vs. Polo Reyes

Michel Prazeres vs. Ismail Naurdiev

Rustam Khabilov vs. Carlos Diego Ferreira

Damir Ismagulov vs. Joel Alvarez

Česká stopa v UFC v Praze

Jedinou českou zástupkyní, která se v pražské O2 areně představí, je Lucie Pudilová. Ostřílená ranařka se ve slavné soutěži postaví do klece již popáté a pokusí se vybojovat v UFC svou třetí výhru. Proti ní bude bývalá americká mariňačka Liz Carmoucheová, pro Pudilovou to navíc bude první zápas v nižší váhové kategorii, než kde bojovala doposud.

Dlouho se spekulovalo, zda ji doplní nějaké další české jméno, to se ale nestalo. Samotné UFC však o české bojovníky zájem mělo. Nabídku dostal Jiří Procházka, ten však má platnou smlouvu v japonské organizaci Rizin, kterou chce dodržet.

Další, kdo potvrdil zájem z UFC je David Dvořák. Ten však stejně jako Procházka nabídku odmítl. Rozhodl se tak, protože slavná soutěž bude rušit jeho váhovou kategorii (muší) a na postup do vyšší se prý zatím necítí.

Dlouho se spekulovalo i o tom, zda UFC sáhne po svém bývalém zápasníkovi Karlosi Vémolovi, který si smlouvu přál. Nabídka ale nepřišla a Pudilová tak bude jedinou českou bojovnicí.

Vstupenky na UFC v Praze

Prodej vstupenek na pražský galavečer začal 7. prosince a přestože v té době ještě nebyl znám žádný zápas, všechny se vyprodaly během pár dní. Prvnímu UFC v Čechách tak bude přihlížet vyprodaná O2 arena. Že se vstupenky vyprodaly ještě před oznámenými zápasy, trochu zamrzelo Jana Blachowicze, který si posteskl, že bude bojovat blízko své rodné zemi, ale nemůže mu fandit dostatek fanoušků.

Pudilová o UFC v Praze: Před domácím publikem to bude extra
Video se připravuje ...

Další oznámený zápas pro Prahu
Další oznámený zápas pro Prahu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud