Tereza Janovská
14. února 2019 • 13:00

Sport Magazín: Zrod neúprosné bojovnice. Příběh Lucie Pudilové

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Urputnost a odhodlání. To jsou dvě hlavní vlastnosti, které vynesly českou MMA bojovnici Lucii Pudilovou na výsluní. Čtyřiadvacetiletá bojovnice je v současnosti jedinou Češkou, která zápasí v elitní organizaci UFC a nyní dostala možnost se předvést na domácí půdě. Sama přitom s vrcholovým sportem začala až v patnácti letech, přesto se za krátkou chvíli dokázala vyšvihnout mezi elitu. Jak se jí to povedlo? To se kromě jiného dozvíte v pátečním Sport Magazínu Plus, který se věnuje zejména pražskému galavečeru UFC, který se v O2 areně koná 23. února.



Talent? Štěstí? Preciznost? Nebo možná všechno dohromady? MMA bojovnice Lucie Pudilová září nejen na domácí scéně, ale zaujala i v zahraničí. Přesto, že sportovat začala relativně pozdě, dokázala se tvrdou dřinou dostat mezi světovou elitu. „Žila jsem tím už odmalička. Bojové sporty se mi hrozně líbily, když jsem je třeba zahlédla v televizi. Strašně mě to tehdy fascinovalo,“ zavzpomínala příbramská rodačka pro Sport Magazín.

V nejprestižnější MMA lize odzápasila Lucie Pudilová již čtyři duely. Sice dvakrát prohrála, zadarmo se ale rozhodně nedala a fanoušci to ocenili. Doma v Česku se stala hvězdou, respekt si získala i v zahraničí. Jak se tedy ze skromné holky z Příbrami stala uznávanou bojovnicí, která dokázala zaujmout svět?

Česká MMA bojovnice Lucie Pudilová bojuje ve slavné UFC.
Česká MMA bojovnice Lucie Pudilová bojuje ve slavné UFC.

UFC je ligou snů pro každého MMA gladiátora. Stejně jako je NHL pro hokejisty nebo NBA pro basketbalisty. Doposud v nejslavnější kleci nastoupili jen tři čeští vyslanci. Prvním byl Karlos Vémola, o několik let později Viktor Pešta. Jako třetí se tam probojovala právě Pudilová, jejíž skóre zatím čítá dvě výhry a dvě prohry.

Co ale fanoušky rychle vzrůstajícího sportu upoutalo nejvíc, byl její tvrdý a neústupný styl. To by dosvědčily i soupeřky, s nimiž prohrála, přesto musely ihned po zápasech navštívit nemocnici. Podobně nekompromisní je ale sama k sobě během tréninků.

„Říkám jí pořád, že odpočinek je stejně důležitý jako dřina, ale nedá si říct,“ prozradil na svou svěřenkyni trenér Ladislav Erdélyi, který stojí výraznou měrou za jejím úspěchem.

„Je to můj trenér, výživový poradce i kuchař,“ směje se bojovnice. Oba spolu dennodenně absolvují extrémně náročné tréninky. Pověstné příbramské haldy, dobře známé snad všem jejím fanouškům, náročné sprinty po lesních cestách i tvrdé sparingy. Za svoje místo na výsluní dře, jak může. Nečeká, že jí úspěch spadne sám do klína.

Příbramská střela, jak se Pudilové přezdívá, měla podle svých slov bojové sporty v krvi už od dětství. I to je možná jeden z důvodů, proč se do všeho žene tak tvrdě.

Jak se v Lucii Pudilové zrodila duše bojovníka? Celý příběh si přečtěte v pátečním Sport Magazínu!

Co všechno najdete ve Sport Magazínu Plus:

Téma: Gigant UFC. V čem tví kouzlo miliardového impéria? Proč je to nejdražší sportovní značka světa? Jaký je její šéf?

Rozhovor: Jaroslav Svoboda, programový ředitel O2 Areny

Příběh: Lucie Pudilová. Jediná česká zástupkyně popíše, jak se chystá na svůj ostře sledovaný souboj. A jak z ní vlastně vyrostla světově uznávaná zápasnice MMA?

Slovníček: Co se při zápasech v kleci smí, a co nesmí? Všechno vám prozradí rozhodčí MMAA.

Rozhovor: Karlos Vémola. První Čech, který v UFC nastoupil. Jak na svoje souboje vzpomíná? A proč to podle něj bude nezapomenutelná show?

Galerie: Nejlepší souboje v historii UFC

Profil: Conor McGregor. Proč irský fighter dráždí? A proč si vydělává královské peníze?

Představení: Ikonické postavy v historii UFC

TV Tipy: kompletní televizní program

Co všechno najdete v pátečním Sport Magazínu věnovaném UFC v Praze? Co všechno najdete v pátečním Sport Magazínu věnovaném UFC v Praze?Foto Sport Magazín

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud