Ivo Pospíšil
15. října 2020 • 21:06

Chránil jsem se. Hvězdný Rossi nechápe, kde se nakazil koronavirem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chránil se dle nejlepšího vědomí. Přesto víkendová GP Aragonie proběhne bez něj. Italský šampion Valentino Rossi onemocněl koronavirem, ve čtvrtek neprošel zdravotními testy a již je doma v Itálii na léčení. „Jsem zklamaný a naštvaný,“ uvedl s tím, že se jinak držel všech pokynů bezpečnostního protokolu. V ohrožení je pak i jeho účast v GP Teruelu příští týden.



Když se Itálie na jaře zmítala v koronavirové pandemii, on se snažil pomoci finančními částkami a rovněž na dálku podpořil i 102letou stařenku Italicu Grondanaovou, která zákeřnou nemoc porazila.

„Jste skutečná bojovnice. Mnohem silnější než já,“ vzkázal ji tehdy Valentino Rossi po telefonu.

Teď však bohužel nebezpečná choroba zaskočila i jeho.

Pár dní po GP Francie a zároveň těsně před víkendovou GP Aragonie.

„Když jsem se ráno probudilm necítil jsem se dobře. Bolely mě svaly a měl jsem menší teplotu. Ihned jsem proto zavolal doktora, který mi udělal dva testy. Rychlý PCR test dopadl negativně, stejně jako ten, který jsem si nechal dělat v úterý… nicméně druhý test, z něhož jsem dostal výsledky v 16 hodin odpoledne, už byl bohužel pozitivní,“ napsal Rossi ve svém prohlášení.

Ač před pár týdny italská legenda potvrdila další setrvání v MotoGP a pro příští rok podepsala smlouvu se satelitním týmem Yamaha, neprožívá vůbec ideální rok. Při absenci zraněného Marka Márqueze mu v MS patří až třinácté místo a poslední tři závody v řadě nedokončil.

Ve středu absolvoval ještě podle informací Crash.net doma v Tavulii trénink, o den později se však již přestal cítit zdravotně v pořádku. Vedle víkendové GP Aragonie tak s největší pravděpodobností vynechá i GP Teruelu příští týden.

„Chci uvažovat optimisticky, ale zřejmě vynechám i ten další závod. Jsem zklamaný a naštvaný, protože jsem zcela dodržoval bezpečnostní protokol a v úterý jsem měl ještě negativní test. Od příjezdu z Le Mans jsem se navíc chránil, jak to šlo. Nicméně se už stalo a a nedá se nic dělat. Budu dál postupovat podle instrukcí lékařů a věřím, že se brzy začnu cítit zase dobře,“ dodal Rossi.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud