20. února 2018 • 16:48

Zbývající české vrcholy na ZOH: Ledecká na prkně, hokej i biatlon

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím šest medailí mají na koně čeští sportovci na zimních olympijských hrách 2018 v Pchjongčchangu. Kdo ještě může v závěrečných dnech olympiády zazářit a přidat další cenný kov? Velkou šanci na druhé zlato má Ester Ledecká, šokující šampionka z lyžařského Super-G je největší favoritkou v paralelním obřím slalomu snowboardistek, skvěle našlápnuto mají i čeští hokejisté, ale uspět mohou i biatlonistky a biatlonisté ve štafetách nebo někdo z lyžařů na nejdelších tratích.



Ester Ledecká (snowboarding)

Paralelní obří slalom snowboardistek:
Sobota 24. února: 1:00, kvalifikace - ONLINE zde »
Sobota 24. února: 5:30, finálový program - ONLINE zde »

Že Ester Ledecká zkusí v Koreji zaútočit na zlato, bylo jasné už před olympiádou. Nikdo ale netušil, že nejcennější kov získá v Super-G na lyžích. Na snowboardu se totiž od ní tak nějak čeká – v sezoně vyhrála pět ze šesti závodů Světového poháru v paralelním obřím slalomu a jako dvojnásobná mistryně světa v téhle disciplíně je jasnou favoritkou. Jak se s touhle rolí vypořádá? Triumf na lyžích by z ní mohl navíc sejmout i část tlaku na první české zlato ze ZOH. Ve středu organizátoři kvůli předpovědi počasí rozhodli, že kvalifikace se místo ve čtvrtek pojede až v den závodu, tedy v sobotu. Ledecká tak bude mít více času na přípravu, ale na druhou stranu se ve středu možná mohla zúčastnit lyžařského sjezdu.

9. den na ZOH: Ledecké slalom snů, nájezdový hrdina Francouz a medailový hattrick Kuzminové
Video se připravuje ...

Česká hokejová reprezentace

Čeští hokejisté zatím na olympijském turnaji, kde chybí největší hvězdy z NHL, ztratili ve třech zápasech jen jeden bod v zápase s Kanadou, vyhráli skupinu A a postoupili přímo do čtvrtfinále. V tom se utkají s hokejisty USA, kteří v osmifinále porazili Slováky 5:1. Ty Američané porazili i ve skupině B, zároveň to ale byla jejich jediná výhra – s olympijským výběrem Ruska padli 0:4 a první den olympiády se postarali o jedno z překvapení, když padli se Slovinskem 2:3 v prodloužení.

Góly

Domácí: 15:12. J. Kolář, 28:14. Kundrátek, . Koukal

Hosté: 06:20. Donato, 30:23. Slater

Sestavy

Domácí: Francouz (Furch) – Nakládal, Polášek, Mozík, J. Kolář, Vitásek, Kundrátek, O. Němec – M. Erat (C), Jan Kovář (A), D. Kubalík – Martin Růžička, Mertl, Červenka – Radil, Koukal, Sekáč – Řepík, Horák, Birner – T. Zohorna.

Hosté: Zapolski (Maxwell) – Gunderson, Sanguinetti, Welch (A), Gilroy (A), Billins, Blum, Wisniewski – Ch. Bourque, Greenway, B. Gionta (C) – Little, Roe, O'Neill – Donato, Arcobello, Terry – Stoa, McCarthy, B. Butler – Slater.

Rozhodčí

Gouin (CAN), Öhlund (SWE) – Kaderli (SUI), Sormunen (FIN)

Stadion

Hokejové centrum Kangnung

Kompletní program playoff hokeje na ZOH a ONLINE přenosy zde » 

Vysvědčení všech týmů na olympiádě po základních skupinách »

Biatlonové štafety

Čeští biatlonisté už na olympiádě díky Michalu Krčmářovi a Veronice Vítkové získali dvě medaile a šanci budou mít i ve štafetách. I když ženám bude chybět Gabriela Koukalová, při troše štěstí mohou pomýšlet vysoko. Mužům se kromě Krčmáře sice v Pchjogčchangu také tolik nedařilo, ale zkušenosti Ondřeje Moravce a Michala Šlesingra mohou v klíčovou chvíli vést k úspěchu.

Čtvrtek 22. února: Štafeta žen na 4x6 km ONLINE zde »
Pátek 23. února: Štafeta mužů na 4x7,5 km ONLINE zde »

Lyžování

Český lyžař Martin Jakš na olympiádě v úvodním skiatlonu urval výborné deváté místo a v závěrečné maratonské padesátce by mohl opět promluvit do konečného pořadí.

Sobota 24. února: 50 km klasicky ONLINE zde »

Česká senzace! Ester Ledecká ze zlatou medailí za superobří slalom.
Česká senzace! Ester Ledecká ze zlatou medailí za superobří slalom.

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud