11. února 2014 • 19:30

Olympiáda ONLINE: Hvězdný White přišel o třetí zlato v řadě

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další den a česká výprava opět neměla k medaili daleko. Biatlonistka Gabriela Soukalová předvedla v dnešní stíhačce famózní výkon, když z 29. místa stáhla obří ztrátu a dojela těsně pod medailí na čtvrtém místě. Po Martině Sáblíkové se na rychlobruslařském oválu představila Karolína Erbanová. Česká rychlobruslařka nakonec skončila desátá v olympijském závodě na 500 metrů. Průběh celého dne v Soči sledujeme ONLINE na iSport.cz.



AKTUALIZOVAT ČLÁNEK »

 

20:22 Historicky první olympijský závod ve skocích na lyžích žen vyhrála Carina Vogtová z Německa před Rakušankou Danileou Iraschkovou-Stolzovou.

Shaun WhiteFoto Reuters

19:34 Americký snowboardista Shaun White potřetí za sebou olympijský závod v U-rampě nevyhrál a zůstal dokonce bez medaile. Zlato získal pro Švýcarsko moskevský rodák Iouri Podladtchikov, stříbro má patnáctiletý Japonec Ajumu Hirano a bronz jeho krajan Taku Hiraoka. Američané poprvé v této disciplíně nemají na OH žádný cenný kov.

19:22 Britské curlerky vytvořily v Soči nový olympijský rekord. V utkání s týmem USA získaly v jednom endu sedm bodů, čímž o jeden bod překonaly dosavadní maximum švédských a kanadských mužů. V jednom endu lze získat nejvíce osm bodů.

19:03 Závod sáňkařek na olympiádě v Soči vyhrála úřadující mistryně světa a vítězka Světového poháru Natalie Geisenbergerová a prodloužila zlatou sérii německých sáňkařek, která trvá od her v Naganu v roce 1998. Druhá skončila její krajanka Tatjana Hüfnerová a třetí byla Američanka Erin Hamlinová. Česká reprezentantka Vendula Kotenová obsadila 24. místo se ztrátou 6,907 sekundy.

18:08 Hlavní místnost pro tiskové konference na zimní olympiádě v Soči se zdála být předimenzovaná, když se v hale s 530 sedadly scházely jen desítky novinářů. Mnozí pozvedávali obočí, protože podobně velká místnost nebyla ani na letních hrách v Londýně, které byly znatelně sledovanější sportovní událostí. Jenže pak do haly zavítala ruská hokejová reprezentace a najednou v ní byla hlava na hlavě. Stovky žurnalistů dorazily, aby využily šanci zeptat se členů hvězdného výběru. To, že od nich celé Rusko očekává jen zlato, komentoval Alexander Ovečkin lakonicky. "Je tam určitý tlak," řekl útočník Washingtonu Capitals.

17:11 Na YouTube se dnes objevilo video zachycující libanonskou olympioničku Jacky Šamúnovou téměř nahou při pózování fotografům. Účelem seance v libanonském lyžařském středisku Fárajá bylo vytvořit fotografie pro kalendář na rok 2013. Dvaadvacetiletá lyžařka se dnes omluvila s tím, že ke zveřejnění byly původně určeny jenom fotografie, ne video.

"Chci se všem omluvit. Vím, že Libanon je konzervativní země a že jde o snímky, které neodrážejí naši kulturu. Žádám vás, abyste přestali to video šířit. Pomůže mi to zkoncentrovat se, protože to, co je pro mě nyní důležité, je trénink a závod," napsala slalomářka na Facebooku. Libanonský ministr kultury a sportu Fajsal Karámí však zareagoval velmi rychle a požádal národní olympijský výbor, aby "chránil pověst Libanonu". Fádí Kajrúz, který vede libanonskou výpravu v Soči, řekl agentuře AFP, že výbor dnes rozhodne, zda lyžařka ve výpravě zůstane.

16:45 Rychlobruslařka Karolína Erbanová skončila desátá v olympijském závodě na 500 metrů. Zvítězila favorizovaná obhájkyně zlata I Sang-hwa z Koreje.

16:32 To byl zážitek! Biatlonistka Gabriela Soukalová sahala po své první olympijské medaili. V dnešním stíhacím závodu, do kterého startovala se ztrátou 70 sekund, neustále umazávala ztrátu a cílem nakonec projela čtvrtá. Vyhrála Darja Domračevová z Běloruska. VÍCE ZDE

15:04 Rychlobruslařka Karolína Erbanová je devátá po první jízdě na 500 metrů na olympijských hrách v Soči. Jednadvacetiletá Češka zajela čas 38,23. Závod sledujte ONLINE zde »

14:13 Prezident Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach se nebrání změnám v olympijské chartě, které by umožnily při závodech podobná gesta, jaká předvedly norské běžkyně na lyžích. Ty absolvovaly sobotní skiatlon v Soči s černou páskou k uctění náhle zesnulého bratra své reprezentační kolegyně Astrid Jacobsenové, za což dostaly od MOV důtku.

13:19 Česká běžkyně na lyžích Petra Nováková zlomila na startu čtvrtfinále sprintu na olympijských hrách v Soči hůlku a ze své rozjížďky nepostoupila. Závod jsme sledovali online. VÍCE ZDE

12:44 Počet kol v Českém domě v olympijské vesnici se zvyšuje. Původně měli sportovci k dispozici čtyři, po příjezdu zámořské části hokejové reprezentace se depo rozrostlo. Sportovci je používají hlavně na dopravu do jídelny. "Není to sice daleko, ale když to jdete několikrát za den, je to únavné," řekl šéf české mise Martin Doktor. O montáž se staral hlavně krasobruslař Michal Březina, postaral se i o kola pro hokejisty. "Dělám to zodpovědně, aby se na tom <person class="celebrity" person_id="34">Jaromír Jágr nerozsekal," smál se.

11:20 Běžkyně na lyžích Petra Nováková překvapivě postoupila z kvalifikace do vyřazovacích jízd sprintu volnou technikou na olympijských hrách. Další Češi Karolína Grohová, Aleš Razým a Dušan Kožíšek vypadli.

11:07 Pořízek <person class="celebrity" person_id="2188">Zdeno Chára se v Soči nevešel do postele, a tak dostal podstavec pod nohy. Fotografie si prohlédněte ZDE.

11:01 Premiérovou vítězkou v nové olympijské disciplíně slopestyle na lyžích se v Soči stala kanadská akrobatka Dara Howellová.

10:27 Sportovci v Soči se za pět úvodních dnů podrobili 1116 dopingovým kontrolám. Oznámil to mluvčí Mezinárodního olympijského výboru Mark Adams s tím, že 891 z nich bylo mimosoutěžních, 225 sportovců odevzdalo vzorky po závodech. Výsledky provedených testů zatím nebyly zveřejněny.

10:14 Problém s prázdnými sedadly na olympiádě trvá. Pořadatelé Her v pondělí potvrdili, že se snaží prázdná místa při méně populárních disciplínách vyplňovat dobrovolníky. Podle mluvčí Alexandry Kostěrinové se do "motivačního programu" zapisují dobrovolníci, kteří jsou povoláváni v případě, že návštěva na sportovišti není dostatečná. "Pokud jsou volná místa, pak ano, můžeme je přizvat, aby sedadla zaplnili."

 

09:33 S kamínkem pro štěstí a s touhou zaútočit na stupně vítězů coby černý kůň dnes odletěl do Soči skikrosař <person class="celebrity" person_id="2422">Tomáš Kraus .

Skikrosař Kraus odletěl do Soči: Jsem černý kůň a jsem rád
Video se připravuje ...

09:00 Český lyžař <person class="celebrity" person_id="2394"><person class="celebrity" person_id="2394">Ondřej Bank obsadil čtvrté místo v tréninku na sjezd do olympijské superkombinace, jež se ve středisku Roza Chutor pojede v pátek. Nejrychlejší čas zajel obhájce zlata z Vancouveru Bode Miller z USA, hodně elitních sjezdařů trénink vynechalo.

08:56 Brankář <person class="celebrity" person_id="2297"><person class="celebrity" person_id="2297">Ondřej Pavelec při včerejším tréninku ukázal masku pro olympijské hry. Prohlédnout si ji můžete ZDE.

08:27 Česká snowboardistka <person class="celebrity" person_id="2391"><person class="celebrity" person_id="2391">Šárka Pančochová bude po těžkém pádu ve slopestylu startovat na olympiádě také v U-rampě, která je na programu ve středu. Více informací ZDE.

08:13 Česká výprava si v Rusku zatím drží bilanci jedné medaile denně. Dnes se ji pokusí udržet biatlonistky, kterým se však ve sprintu nedařilo a ve stíhačce tak budou mít české závodnice těžkou výchozí pozici.

08:01 Vítáme vás u úterního přehledu Her v Soči na iSport.cz. Olympiádu nezapomeňte sledovat také na twitterových účtech redaktorů Sportu, kteří jsou přímo na místě.

 

Český biatlonista Ondřej Moravec doběhl ve stíhacím závodě mužů na skvělém druhém místě
Český biatlonista Ondřej Moravec doběhl ve stíhacím závodě mužů na skvělém druhém místě

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud