12. ledna 2009 • 17:16

MS Liberec: prodána je třetina vstupenek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořadatelé prodali na mistrovství světa v klasickém lyžování, které se uskuteční od 18. února do 1. března v Liberci, zatím asi třetinu vstupenek. Utržili za ně zhruba 40 milionů korun,



Celkově by ale vstupné mělo přinést do jejich rozpočtu 120 milionů korun. Prohlásil to mluvčí organizačního výboru Zdeněk Soudný.

"Zimní počasí a také dobré výsledky německých skokanů a švýcarských skokanů a běžce Daria Cologni nám nahrály do karet," uvedl Soudný.

Podle něj zájem z obou těchto států prudce narostl a přicházejí velké hromadné objednávky. Pořadatelé čekají velkou poptávku Poláků, kteří se zatím do předprodeje moc nezapojili.

Koncem týdne chce organizační výbor ještě oficiálně oslovit norské fanoušky. Vstupenky se dají koupit v síti Ticketpro. Ta disponuje v Evropě podle informací na webu sítí prodejních míst v Polsku, Slovensku, Maďarsku, Chorvatsku, Bulharsku a Řecku.

Němci, kteří to mají do dějiště mistrovství často blízko, jsou s prodejem lístků nespokojeni. Na problémy s nákupem vstupenek upozornil před nedávnem německých deník Sächsische Zeitung.

Kritizuje, že vstupenky není možné nikde v celém Německu koupit a zaplatit v hotovosti. Fanoušek se musí prokousat internetovými stránkami, které jsou ale jen částečně v češtině a angličtině, a také nabídkou všech kulturních událostí v Česku.

Lístky pak může zaplatit jedině platební kartou, protože v systému Ticketpro se vstupenky netisknou předem, ale až po zaplacení. "Přívětivost k zákazníkům vypadá jinak," uvedl list.

Soudný o žádných potížích v prodeji neví, v Německu podle něj vstupenky prodávají i některé cestovní kanceláře. Pořadatelé počítají, že se polovina vstupenek prodá až přímo na místě.

"Máme takovou zkušenost z Harrachova nebo Oberstdorfu. Spousta lidí si zamluvila jen ubytování a závody, které chtějí sledovat, si vyberou teprve na místě," podotkl mluvčí.

Podle něj je zájem hlavně o víkendový program, který je atraktivnější. Méně návštěvníků chodí na závody v severské kombinaci. Denní počet návštěvníků je daný kapacitou areálů a pohybuje se kolem 35.000 míst ve Vesci a asi 10.000 na Ještědu.

Zadarmo dostanou vstupenky například obyvatelé z Vesce, kteří bydlí v blízkosti běžeckého areálu a od Vánoc musejí snášet hluk, který dělají sněhová děla.

"Je to směšné, snaží se nám ucpat ústa rohlíkem," řekl předseda občanského sdružení Náš Vesec Jaromír Baxa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud