5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 7. 3. 2022
19:43
7. 3. 2022
Fotbal

Robert Lewandowski ukončil spolupráci se společností Huawei. Kanonýr Bayernu Mnichov důvod neuvedl, podle médií se k tomu rozhodl proto, že firma údajně podpořila ruskou invazi na Ukrajinu. Zástupci Huawei něco takového striktně odmítli. O vypovězení smlouvy informoval agenturu AFP Lewandowského agent Tomasz Zawislak. „Dnes jsme se rozhodli uzavřít naši marketingovou spolupráci. Končíme proto se všemi propagačními aktivitami,“ uvedl bez dalších podrobností v prohlášení. Podle polských médií je důvodem článek v britském deníku Daily Mail, který obvinil společnost Huawei, že pomohla Rusku v boji s proukrajinskými hackery. Čínská firma zprávu označila za „fake news“.

Zprávy ze dne 7. 3. 2022
17:48
7. 3. 2022
Fotbal

Mezinárodní fotbalová federace FIFA umožní zahraničním hráčům a trenérům působícím v Rusku pozastavit jejich smlouvy a dočasně přestoupit do jiných klubů. FIFA o tom informovala na svém webu. Pravidlo však platí jen do 30. června, kdy v Rusku končí sezona. Poté se musí vrátit. Stejnou možnost mají i zahraniční hráči a trenéři klubů na Ukrajině, kde však byly soutěže po ruské invazi přerušeny.

Rozhodnutí by se mohlo dotknout více než sta fotbalistů včetně českého útočníka Jana Kuchty, který působí v Lokomotivu Moskva. Dočasné angažmá si můžou najít kdekoliv, kluby však mohou získat pouze po dvou hráčích, kteří působili v Rusku nebo na Ukrajině.

Zprávy ze dne 7. 3. 2022
16:54
7. 3. 2022
Fotbal

Utkání play off o postup na fotbalové mistrovství světa v Kataru mezi Skotskem a Ukrajinou by mohlo být přeloženo z března na červen. Podle britských médií to řekl sportovnímu řediteli Šachtaru Doněck Dariju Srnovi šéf Evropské fotbalové unie UEFA Aleksander Čeferin. Rozhodnout musí Mezinárodní fotbalová unie FIFA.  Duel play off mezi Skotskem a Ukrajinou se má hrát 24. března v Glasgow a vítěz by o pět dní později narazil v boji o postup na lepšího z dvojice Wales - Rakousko. Kvůli ruské invazi však ukrajinští zástupci požádali o přeložení. Fotbalová liga v zemi se nehraje.

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud