5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 9. 3. 2022
19:43
9. 3. 2022
Rusko

Dánský pilot formule 1 Kevin Magnussen nahradí v Haasu Rusa Nikitu Mazepina, s nímž americká stáj ukončila smlouvu kvůli vojenskému útoku jeho země na Ukrajinu. Dán v týmu doplní Němce Micka Schumachera, syna sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera. Dnes to oznámilo vedení stáje.

Zprávy ze dne 9. 3. 2022
16:17
9. 3. 2022
Rusko

Příspěvek na sociální síti spustil šuškandu. Jan Kuchta včera zveřejnil na Instagramu fotku s přítelkyní z pražského letiště a hned se začalo mluvit o tom, jestli opustil Rusko, kde už dává ligové góly za Lokomotiv Moskva. Tomu nahrával i fakt, že FIFA umožnila na začátků týdne zahraničním hráčům dočasně ukončit smlouvy. Kuchta ale zůstává v Moskvě a diskutovaná fotka byla přáním k MDŽ. „Samozřejmě sledujeme, jak se to bude vyvíjet, ale Honza zůstává v Rusku. Normálně bude hrát. Smluvní podmínky, včetně jeho platu, zůstávají v platnosti,“ řekl Blesku fotbalistův agent Milan Martinovič.

Zprávy ze dne 9. 3. 2022
13:33
9. 3. 2022
Rusko

Ruský pilot Nikita Mazepin, s nímž ve formuli 1 stáj Haas ukončila spolupráci, založil nadaci We Compete as One na pomoc politicky utlačovaným sportovcům. „Budeme pomáhat sportovcům, kteří kvůli politickým důvodům mimo jejich kontrolu nebudou moci závodit na nejvyšší úrovni,“ prohlásil třiadvacetiletý jezdec. „Peníze, které měla původně dostat stáj formule 1, teď dostane k dispozici nadace. Budeme finančně ale i jinak pomáhat sportovcům, kteří se připravovali na olympijské, paralympijské hry nebo jiné velké akce, ale pak jim na nich zakázali startovat jen kvůli tomu, jaký měli pas,“ přidal Mazepin.

Zprávy ze dne 9. 3. 2022
11:08
9. 3. 2022
Rusko

Mezinárodní plavecká federace (FINA) nevyloučí plošně ruské a běloruské závodníky ze svých akcí. Jako jedna z mála sportovních federací jim navzdory doporučení Mezinárodního olympijského výboru (MOV) přijatém kvůli okupaci Ukrajiny povoluje závodit v neutrálních barvách. Vedení světové organizace zastřešující plavecké sporty ale zároveň schválilo, že je možné závodníky z těchto zemí vyloučit z jednotlivých závodů, pokud by jejich přítomnost ohrozila bezpečnost a pohodlí ostatních sportovců případně pořadatelských měst.

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud