25. dubna 2012 • 10:00

Zmatená Kuzněcovová proměnila mečbol, ale nevěděla o tom!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Od prvního míče v zápase je cíl každého tenisty a tenistky jasný. Dostat se k mečbolu a proměnit ho. Přesně to se také povedlo v semifinálovém klání Fed Cupu mezi Ruskem a Srbskem Světlaně Kuzněcovové. Mělo to však malý háček. Rodačka ze St. Petersburgu o tom nevěděla.



Ruskému týmu chyběly v semifinálovém boji proti Ivanovičové s Jankovičovou největší opory.

K absentující Marii Šarapovové se přidala zraněná Vera Zvonarevová a tak do klíčových bojů musela nastoupit Anastasia Pavljučenková a Světlana Kuzněcovová.

Pavljučenková v prvním zápase nestačila na Jankovičovou, a tak bylo na sedmadvacáté hráčce světa, aby proti Ivanovičové vyrovnala.

To se jí také povedlo. Po velké bitvě vyhrála 6:2, 2:6, 6:4, když rozhodující míč získala přesným úderem do protipohybu bývalé světové jedničky.

VIDEO: Kuzněcovová na mečbol zapomněla (v čase 4:40)

Zatímco zklamaná Srbka se vydala pogratulovat své soupeřce k síti, Ruska si to s kamennou tváří zamířila k základní čáře plně soustředěná na další míč.

Až po dobrých patnácti vteřinách si díky aplaudujícím fanouškům uvědomila, že už o další bod bojovat nemusí. Pohledem ke stropu haly ještě nevěřícně zkontrolovala stav a až poté uvěřila svému úspěchu.

Úsměv na tváři však sedmadvacetileté Rusce moc dlouho nevydržel. V první nedělní dvouhře totiž její kolegyně Pavljučenková na Ivanovičovou nestačila a ani Kuzněcovová již proti Jankovičové žádnou zbraň nenašla.

Finále si proti českému týmu zahrají v listopadu právě Srbky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud