17. prosince 2008 • 02:04

Vaidišová se chce vrátit, manažer je proti

Autor: jip
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat nejlepší české tenistky Nicole Vaidišové do fedcupové reprezentace se zatím nejeví jako příliš reálný.



Národní tým nastoupí v únoru k zápasu 1. kola elitní světové skupiny proti Španělsku a Vaidišová zatím není v nominaci, protože její manažer odmítl nabízené podmínky české strany.

Jedná se zejména o požadavek startu ve dvou zápasech, to znamená nejen v utkání 1. kola, ale také v semifinále nebo v baráži. Obě strany se také nemohou dohodnout na penězích.

„Nehrající kapitán Petr Pála bude ještě Nicole volat a nominaci jí přímo nabídne, s tím, že všechny hráčky bude ještě v lednu sledovat v Austrálii. Zatím to ale nevypadá pro nás moc pozitivně,“ přiznal Miroslav Černošek, majitel společnosti Česká sportovní, která vlastní práva na Fed Cup. Samotná Vaidišová podle jeho zjištění zájem hrát má.

„Jenže její agentura klade požadavky, jako kdyby byla stále v první desítce. Sdělili nám, že se tam také co nejdříve hodlá vrátit. My máme o dohodu zájem a budeme se snažit najít kompromis,“ dodal Černošek.

Vaidišová pokračuje s britským trenérem Davidem Felgatem a do Austrálie poletí zahájit sezonu pod výrazným tlakem, protože na opačné straně zeměkoule obhajuje hodně bodů včetně čtvrtfinále z Australian Open. Pokud se jí bude dařit, věří Černošek, že možnost získat ji zpět do týmu je ještě reálná.

„Nechceme zavírat dveře a opakovat stejné chyby, jaké se už jednou staly v mužském tenisu,“ připomněl tahanice kolem Radka Štěpánka a jeho startu v Davis Cupu. Proto i Pála bude ještě jednat přímo v Melbourne.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud