Pavel Novotný
26. května 2016 • 04:58

Murrayho pařížské trápení i konec s Mauresmovou: Choval se zvláštně!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úkol splněn. Andy Murray si na French Open poradil i se svým druhým soupeřem a postoupil do třetího kola. Jak s Radkem Štěpánkem, tak s neznámým až 164. hráčem světa Francouzem Mathiasem Bourguem se však trápil pět setů. Za poslední tři dny strávil na kurtu 7 hodin a 24 minut a musel odehrát deset setů. Na náladě mu nepřidalo ani obvinění, podle kterého stojí za jeho rozchodem s Amélií Mauresmovou Britovo nevyzpytatelné chování na kurtu. 



Že má devětadvacetiletý tenista horkokrevnou povahu, se mohli fanoušci přesvědčit už několikrát. Nejinak tomu bylo i v zápase s Radkem Štěpánkem , kde světová dvojka během zápasu několikrát vztekle házela čepicí. Nechyběly ani pokřiky směrem k českému tenistovi a naštvaná gesta.

Murrayho nenechala chladnou ani situace z pondělka, kdy se Radek Štěpánek dožadoval u hlavního rozhodčího přerušení zápasu pro tmu. „Je evidentní, že utkání natahuje. Zdržuje, chce, abyste utkání přerušil," stěžoval si u sudího.

A právě nevyzpytatelné chování Brita má stát za rozchodem s trenérkou a bývalou světovou jedničkou Amélií Mauresmovou. Francouzka údajně popsala Murrayho povahu jako velmi „složitou“ a jeho chování na kurtu měla označit za „matoucí“ a „nezvyklé“.

VIDEO: Sestřih zápasu Štěpánek - Murray

To však dvojnásobný grandslamový vítěz odmítá. „S tím, co měla Amélie říct, nesouhlasím. Náš vztah byl dobrý a na našem rozchodu po turnaji v Madridu jsme se dohodli po vzájemné dohodě klidně a bez problémů. Každý, kdo tvrdí něco jiného, lže,“ řekl po bitvě se Štěpánkem Skot.

„Mauresmová se mnou samozřejmě o mém chování na kurtu několikrát mluvila, ale vždy to bylo v té fázi, že mi radila, abych více kontroloval své emoce, že mě to odvádí od hry, to je vše. Rozhodně to nebyl důvod rozchodu,“ říká olympijský vítěz z Londýna.

Radost nemohl mít Andy Murray ani ze svého druhého vystoupení v Paříži, když se pět setů trápil s domácím kvalifikantem Mathiasem Bourguem. Dvadvacetiletý tenista přitom nikdy ve své kariéře podobně jako Adam Pavlásek grandslam nehrál, do středy se nepotkal ani a hráčem TOP 50.

Světová dvojka se ve třetím kole French Open potká s nejstarším hráčem, který v pavouku mužské dvouhry zbyl – Chorvatem Ivo Karlovičem. A ani proti jednomu z nejlépe podávajících hráčů světa a držiteli nejvíce nastřílených es v historii tenisu ho nečeká nic lehkého. 

VŠE O FRENCH OPEN ČTĚTE ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud