5. září 2008 • 09:33

Federer má diváckou podporu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarský tenista Roger Federer se těší na US Open vřelé podpoře diváků a při čtvrtečním čtvrtfinálovém zápase proti Mullerovi jim na oplátku ukázal, že není jen tenisovým elegánem bez emocí.



Podle bývalého světového hráče číslo jedna za to může také olympiáda v Pekingu, která mu dodala lepší náladu po nepříliš vydařené první části sezony. Ač tam vypadl z dvouhry, získal zlatou medaili po boku Stanislase Wawrinky ve čtyřhře.

"Mám dobrou náladu, to zlato mi pomohlo být více otevřenější na kurtu," prohlásil po zápase, během něhož si mnohokrát mohl zakřičet po vítězném úderu.

"Jsem takový vždycky při tréninku. Ale v zápasech raději skloním hlavu a snažím se nevyrušovat se zbytečnými reakcemi," dodal s tím, že častěji trénuje, než hraje, a tudíž je projev emocí u něho obvyklejší jev.

Při utkání s Mullerem ale Federer také často hlasitě komentoval své nevydařené údery a zmařené příležitosti při brejkbolech. Ironické úsměvy pak vysílal směrem k jestřábímu oku, které v drtivé většině jeho pokusů o kontrolu rozhodlo ve Švýcarův neprospěch.

"Kdo ví, možná se za několik týdnů zblázním a uvidíte mě ještě uvolněnějšího. Ale já byl vždycky uvolněný, takže to není zas tak drastická změna," uzavřel miláček amerického publika, které jej požene za pátým titulem na US Open za sebou.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud