Pavel Novotný
27. srpna 2009 • 14:15

Nevím, jestli návrat zvládnu, říká Nadal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - Ještě nedávno byl hráčem, který dokázal po více než čtyřletém panování sesadit z trůnu "neporazitelného" Rogera Federera. Nyní je ve světovém žebříčku třetí, na čemž mají zásluhu především jeho problémy s koleny. A to zdaleka nemusí být konec.



Ačkoliv si rodák z Mallorky svůj návrat na kurty po prohraném osmifinále French Open pochvaloval , zdaleka není vše v nejlepším pořádku. A to před začátkem posledního grandslamového turnaje roku - Flashing Meadow - není pro populárního Rafu dobrá zpráva.

Na zatím svém posledním odehraném turnaji v Cincinatti došel až do semifinále, kde vypadl se světovou čtyřkou Novakem Djokovičem. "Kolena jsou v pořádku, neměl jsem žádný problém," tvrdil po utkání třiadvacetiletý hráč.

Rafael NadalFoto ČTK/AP


Ale jaký je před US Open, tedy před turnajem, který jako jediný z grandslamů ještě nevyhrál, jejich skutečný stav?

"Nevím, jestli jsem opravdu dobře připraven. Necítím se v nejlepší kondici. Na druhou stranu stále jsem světová trojka a nevidím žádný důvod, proč bych nemohl uspět," snaží se zůstat pozitivní Nadal.

Prozatím se španělská jednička věnuje spolu se Serenou Williamsovou charitě. V rámci sponzorské akce firmy Nike předvedli své oblečení, ve kterém se pokusí dobýt dvorce v New Yorku.

Nadal se představí ve žlutém tričku, mladší ze sester Williamsových zkusí diváky zaujmout růžovým oblečkem.Výtěžek akce by měl pomoci zpřístupnit tenis i pro chudší vrstvy obyvatelstva.

Pomohla mu pauza?

Po šokující osmifinálové prohře se Švédem Söderlingem na Roland Garros se v té době úřadující světová jednička nezúčastnila ani nadcházejícího Wimbedonu, kde obhajovala titul. "Po zranění jsem začal víc přemýšlet o své budoucnosti a rozhodl jsem se neriskovat. Ale teď se již cítím lépe," uvedl před několika dny Španěl.

Rafael NadalFoto ČTK/AP


Po téměř dvouměsíční pauze se fanouškům představil na Rogers Cupu v Montrealu, kde skončil v semifinále na raketě Martina Del Potra. Na nadcházejícím turnaji v Cincinnati se balil po již zmíněné semifinálové prohře s Djokovičem.

Vynucená přestávka stála Nadala nejen možnost obhajovat titul ve Wimbledonu, ale i pozici mezi nejlepšími dvěma hráči planety. Na druhém místě ho nahradil skotský bombarďák Andy Murray.

Na US Open se Rafa neprobyl nikdy dál než do semifinále. Mezi poslední čtyři se dostal jen v loňském ročníku. Konečnou mu trochu symbolicky vystavil právě Andy Murray, který zvítězil ve čtyřech setech.

Nadal během zápasu třetího kola na loňském US Open


"Je skvělé, že se mi podařilo zvítězit na třech grandslamech. Kdyby se mi to povedlo i na US Open, bylo by to něco neskutečného. Měl bych kompletní sbírku a to se jen tak někomu nepovede, sní Nadal.

Zvládnou však těžce zkoušená Španělova kolena velkou zátěž betonových dvorců ve Flashing Meadow? A pokud ano, nebude mít Nadal v podvědomí strach spojený s možným zraněním, který by ho mohl v New Yorku limitovat? Na vše již brzy dostaneme odpověď.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud