5. ledna 2009 • 11:45

Němci si na úvod poradili s Australií

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisté Německa porazili ve svém úvodním utkání na Hopmanově poháru smíšených družstev v australském Perthu domácí tým 2:1 na zápasy.



Duel rozhodla závěrečná smíšená čtyřhra, kterou německý pár Sabine Lisická, Nicolas Kiefer nad australskou dvojicí navrátilců Casey Dellacquaová, Lleyton Hewitt vyhrál 10:5 v supertiebreaku rozhodujícího setu.

Oba Australané se představili na kurtu po dlouhé pauze. Zatímco Dellacquaové, jež nehrála od zářijového zranění ramena, návrat příliš nevyšel, bývalý nejlepší tenista světa Hewitt mohl být spokojen alespoň se svým vítězstvím ve dvouhře.

Poté, co první bod pro Německo získala Lisická díky výhře 4:6, 6:2 a 7:5 nad Dellacquaovou, Hewitt vyrovnal. V prvním zápase od vyřazení ve druhém kole pekingské olympiády s pozdějším vítězem Rafaelem Nadalem dnes porazil nejlepší Australan 6:7, 6:3 a 6:2 Kiefera.

"Je super, že jsem zpátky," uvedl Hewitt, jenž měl problémy s kyčlí a musel na operaci. "Kyčel drží. Udělal jsem všechno, abych se na australské léto připravil co nejlépe, a teď jde o to, abych odehrál co nejvíc zápasů," řekl vítěz dvou grandslamových turnajů ještě před závěrečným mixem, který Německo vyhrálo 6:7, 6:3 a 10:5.

V druhém dnešním duelu hrají obhájci vítězství Spojené státy proti Slovensku.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud