Zdeněk Janda
23. února 2010 • 15:33

Olympijský blog: Rozčílení může pomoct

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to tragédie. Takhle okomentoval kouč Vladimír Růžička podmínky v hale, v níž se odehraje osmifinále s Lotyšskem. Je to opravdu tak hrozné? Zavání to ostudou? Já bych volal opatrnější slova. A spíš si myslím, že i trenér se nemusel tak rozčilovat...



Aréna, v níž Češi sehrají zápas s Lotyšskem a doufejme, že i čtvrtfinále s Finskem, se jmenuje UBC Thunderbird Arena. Samozřejmě se nedá srovnávat s Canada Hockey Place, stánkem, v němž Jágr a spol. nastupovali doteď.

Růžička tvrdí: „To je hala pro juniory.“ Ale pozor, zase si nemyslete, že je to nějaká „špeluňka,“ vejde se do ní téměř 7 tisíc fanoušků. Co by za ní dalařada extraligových klubů...

A třeba na minulé olympiádě v Turíně odehráli Češi jeden zápas také v náhradní hale postavené na výstavišti, která ale byla ještě mnohem horší. A i některé zápasy na mistrovství světa se odehrály v daleko horších podmínkách.

Zdeněk Janda, redaktor deníku Sport Zdeněk Janda, redaktor deníku SportFoto spo

Chápu rozčílení českého kouče. Není příjemné se takhle narychlo stěhovat, navíc když to bylo hlavně kvůli tomu, aby Kanada i Amerika, dvě velmoci, zůstaly v hlavní aréně.

Jenže tak to prostě je. Kanada si může diktovat, s tím je třeba se smířit. Ale vždyť i při mistrovství světa si domácí tým určuje, v jaký čas bude hrát.

Nemá cenu se nad tím zbytečně rozčilovat a rozptylovat se. Co si budeme nalhávat, česká hokejová diplomacie prostě nemá takovou sílu jako kanadská.

Zvlášť při olympiádě přímo tady v Kanadě... To není výtka vůči české straně, to je konstatování. A jak se říká – co se nedá ovlivnit, to se musí přejít.

Já si ale naopak myslím, že tohle může český tým ještě více stmelit a nakopnout.

Vždycky, když mají hráči pocit, že se proti nim všichni spikli, tak je to vyburcuje ještě k lepším výkonům. Pamatuju si třeba mistrovství světa v roce 2001 v Německu.

Redakční tým deníku Sport
Redakční tým deníku Sport


Hráči oprávněně remcali, že před vzájemným zápasem s domácím týmem si musejí sami tahat tašky na letišti, šli po „ranveji“ snad dva kilometry... Jen aby se unavili. A i v zákulisí se prý říkalo: Češi nesmí potřetí v řadě vyhrát!

Vyhráli, získali zlatý hattrick. Takže i tahle zkušenost z Vancouveru by mohla pomoct. Držme palce!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud