21. října 2014 • 19:21

Místo Ligy mistrů výbuch! Pád střechy v Doněcku málem zabil dívku

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Občanská válka má na Ukrajině další oběť. Při přestřelce mezi proruskými separatisty a ukrajinskou armádou byl navzdory stále platnému příměří vážně poškozený stadion Šachtaru Doněck. A mohlo být ještě hůř. Jak ukazuje video, které se objevilo na internetu, pod pádem části střechy málem zemřela dívka, jež se pohybovala na prostranství před Donbass Arenou.



Jeden z nejmodernějších stadionů v Evropě utrpěl v pondělí vážné škody. Když střela zasáhla skleněnou výplň na jedné z tribun, následoval pád části železné konstrukce na prostranství před stadionem. Tam se právě procházela neznámá dívka. A měla obrovské štěstí, že kolos upadl těsně vedle ní. Celá hrůzná scéna je vidět na záznamu z pouliční kamery.

Tlaková vlna poškodila po výbuchu i další části stadionu, kde se hrálo čtvrtfinále i semifinále EURO 2012. A kdyby na východě Ukrajiny nepanovala nepřehledná bezpečnostní situace, místní Šachtar by na něm na podzim hrál Ligu mistrů. Místo toho však jeho hráči působí v azylu ve Lvově, zázemí klubu se přesunulo do Kyjeva.

A zpátky se asi hned tak nevrátí. „Velká část skleněné fasády utrpěla závažné škody. Zasaženy byly i vnitřní prostory stadionu. V současnosti pracujeme na zabezpečení nebezpečných částí,“ informoval manažer stadionu Vadyn Gunko. Až do odvolání by se neměl nikdo pohybovat v blízkosti stadionu. Třeba by už nemusel mít štěstí jako dívka z videa.

Stadion Šachtaru Doněck po zásahu
Stadion Šachtaru Doněck po zásahu

VIDEO | Podívejte se na záběr bezpečnostní kamery u stadionu Šachtaru

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud