4. srpna 2017 • 15:18

S Kypřany si poradil i Liberec. Síla jako Steaua, hodnotí los v Plzni

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeká je cesta na rozpálený jih, podobně jako v Bukurešti nepříjemné parno i temperamentní soupeř. Plzeňští fotbalisté si ale nepřipouští, že by play off Evropské ligy s Larnakou nezvládli. Čerpat můžou i ze zkušeností Liberce, který kyperský celek přehrál v předkole minulý rok. 



V Plzni vydýchávají zklamání z neúspěšného předkola o Ligu mistrů s rumunským FCSB (bývalá Steaua). Teď musí přepnout, aby za 14 dní dobře odstartovali play off o Evropskou ligu, o kterou se poperou s kyperskou Larnakou.

"Spokojený budu, až po dvou zápasech, když postoupíme. Víme, že postoupili už přes tři předkola, poradili si s Minskem. Mají za sebou už dost soutěžních zápasů a jsou úspěšní," konstatoval pro klubové stránky západočeský trenér Pavel Vrba .

Kyperský soupeř by měl být hratelný, Plzeň bude v duelu o základní skupinu favoritem. Čerpat může i ze zkušeností Liberce. Severočeši zdolali Larnaku v play off o Evropskou ligu minulé léto (u nich 1:0, doma 3:0).

"Na radu se jich ptát nebudu. S klukama se určitě pobavím o tom, jak to u nich vypadalo a jak to měli zorganizované. Rady necháme na trenérovi, jaký zvolí způsob hry a jak nás na ně připraví," uvedl útočník Marek Bakoš, který v Liberci odehrál sezonu a půl.

"Je to podobná síla a způsob fotbalu, jako proti nám předvedla Steaua. Jsou silní na míči, mají zkušenosti z Evropy. Liberec je minulý rok vyřadil, nečeká nás nic jednoduchého. Ale dá se to zvládnout a postoupit," věřil Bakoš.

Kypr platí za vyhlášenou letní destinaci plnou turistů, v létě tam panují velká vedra. "Na Kypru jsem ještě nebyl, myslel jsem, že tam pojedu na dovolenou," usmíval se záložník Diego Živulič. "Ale náročné podmínky nejsou žádná výmluva. My jsme Viktoria, musíme to zvládnout. Chce to hrát svou hru, kombinační fotbal. Kvalitu, abychom se na Kypru prosadili, určitě máme," dodala plzeňská letní posila.

Před mužstvem leží po vyřazení z Ligy mistrů jasný úkol, udržet se v evropské soutěži alespoň pro podzimní část sezony. "Už jsme to řekli před sezonou. Bohužel to nebude Liga mistrů, ale uděláme všechno pro to, abychom hráli skupinu Evropské ligy a byli úspěšní v české lize," slíbil trenér Vrba.

Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

Kolaps, nechápu to, zlobil se Vrba po nezvládnuté odvetě s FCSB
Video se připravuje ...

Chybami v obraně jsme si prohráli zápas, komentoval Hejda po nezvládnuté odvetě.
Video se připravuje ...

Plzeň nezvládla odvetu s FCSB. Nemůžeme si nechat dát tak laciné góly, litoval Hrošovský
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud