Jan Vacek
21. prosince 2017 • 04:55

Rosického budoucnost: Sparta z něj chce svého Nedvěda, zkusí si všechno

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kopačky nechá v koutě. Dres vymění za oblek či teplákovou soupravu. A hřiště za kancelář. Tomáš Rosický téměř okamžitě po ukončení úžasné kariéry přešaltuje do funkcionářské role. Během následujícího půl roku se bude seznamovat s kompletním fungováním fotbalové Sparty. V létě by se pak mělo rozhodnout, kam konkrétně jeho další kroky povedou. Ideálem z pohledu klubu je, aby v budoucnu plnil funkci, jakou má v Juventusu Pavel Nedvěd.



O tom, že bude Tomáš Rosický po konci kariéry pokračovat ve strukturách Sparty, se v kuloárech hovořilo delší dobu. Hvězdný záložník to při svém loučení potvrdil.

„Je tady velmi dobrá šance, že budu ve Spartě pokračovat. Fotbal dělám celý život a troufám si říct, že o něm něco vím a snad mám i co nabídnout. S mojí historií mám nejblíže ke sportovnímu úseku, ale už když jsem byl v Arsenalu, tak jsem se vždy zajímal, jak funguje celý klub, nejen po sportovní stránce,“ prohlásil.

Cítím, že už bych neměl spoluhráčům co nabídnout, odůvodnil Rosický konec kariéry
Video se připravuje ...

Podle informací Sportu nyní Rosický začne pronikat do způsobu fungování klubu na všech úrovních. Bude se pohybovat u mládeže i prvního týmu Letenských, generální ředitel Sparty Adam Kotalík ho seznámí s procesy na úrovni nejvyššího vedení klubu.

V létě si pak Rosický se šéfy Sparty vyhodnotí, jaká role by pro něj byla nejvhodnější. To v tuhle chvíli nechávají obě strany otevřené. Především proto, že až čas a nasbírané zkušenosti ukážou, v jaké roli by Rosický mohl být Spartě nejprospěšnější.

Maminka Eva si při rozlučce poplakala.
Maminka Eva si při rozlučce poplakala.

Sparta: Rosický jako Nedvěd v Juventusu

Ideální představou ze strany klubu je, aby Rosický plnil ve Spartě výhledově stejnou roli, jakou má v Juventusu Pavel Nedvěd. Někdejší vynikající záložník je viceprezidentem klubu, oficiální pravá ruka sportovního ředitele klubu.

Společně předkládají generálnímu řediteli návrhy na změny v kádru, vytipovávají posily. Pro Nedvěda je to práce na plný úvazek, v tréninkovém centru „staré dámy“ tráví celé dny.

Až následující měsíce ukážou, zda do téhle či některé jiné role dospěje i Rosický. Vyloučit ovšem nelze ani variantu, že ve strukturách Sparty nakonec pevně nezakotví. Pracovat by totiž mohl i v londýnském Arsenalu, kde strávil deset let kariéry a má tam dveře otevřené dokořán.

Když milujete fotbal, milujete Rosického. Kariéra české legendy v obrazech
Video se připravuje ...

Poslední gól! Tomáš Rosický se prosadil doma proti Karviné
Video se připravuje ...

Jak vypadal poslední zápas Tomáše Rosického? Jasná výhra, kapitánská páska
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud