Jan Malý
16. ledna 2018 • 04:59

Slavia pracuje na příchodu elitního gólmana. Jedničku hledá v Polsku!

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zůstane Jan Laštůvka brankářskou jedničkou Slavie i na jaře? Těžko říct, ale klub z Edenu pracuje na tom, aby nového gólmana přivedl. Snaha o získání libereckého Ondřeje Koláře má postupně šumět do ztracena kvůli vysokým finančním požadavkům severočeského klubu. Červenobílí tak podle informací Sportu momentálně řeší jiné jméno, polského brankáře Grzegorze Sandomierského z Cracovie Krakov.



Svého času mohl být náhradou v Genku za Thibauta Courtoise, ale v belgickém klubu odchytal za celou dobu jen jeden zápas v domácím poháru. Byl na hostováních v Blackburnu či Dinamu Záhřeb, momentálně působí v Cracovii Krakov.

Za polskou reprezentaci si na přelomu let 2010 a 2011 zachytal ve třech zápasech, jako náhradník byl na EURO 2012. To je polský gólman Grzegorz Sandomierski, o něhož se podle informací Sportu zajímá Slavia.

Klub z Edenu svou brankářskou situaci řeší. Na podzim byl jedničkou Jan Laštůvka, ale jeho pozice není po několika zaváháních pevná a zajímá se o něj Baník Ostrava. „Sešívaní“ zároveň pracují na příchodu jiného gólmana.

Nový trenérský tým v čele s hlavním koučem Jindřichem Trpišovským si chtěl s sebou z Liberce přivést Ondřeje Koláře, ale dohodu zabrzdily finanční požadavky Slovanu, které Slavia neakceptovala.

Teď se tak na radaru červenobílých objevuje osmadvacetiletý polský brankář Sandomierski, jenž poslední dvě a půl sezony působil jako jednička v Cracovii Krakov.

Slávisté se v noci vraceli z kondičního soustředění ve Španělsku, kde byli čtyři brankáři: Laštůvka, Přemysl Kovář, Martin Otáhal a dorostenec Jakub Markovič. Navíc „sešívaní“ už v zimě přivedli devatenáctiletého brankáře Martina Vantrubu z Trnavy, který jarní část sezony ještě stráví na hostování ve slovenském klubu. V bráně chce ale klub z Edenu posílit.

Další informace si přečtěte v úterním Sportu. Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Titulní strana úterního vydání deníku SportFoto sport

Horváth o přestupové politice českých klubů, situaci v lize a změnách ve Slavii
Video se připravuje ...

Nový kouč Slavie Trpišovský: Chci se přiblížit totálnímu fotbalu
Video se připravuje ...

Bořil: První trénink měl po řízcích a salátech slušné tempo
Video se připravuje ...

Slávista Sýkora: To, že se s Trpišovským znám, mi základní sestavu nezaručí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud