12. března 2018 • 09:10

Mohli jsme Plzeň porazit, řekl Holoubek. Vrba litoval zbytečných gólů

Autor: šp, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř celý druhý poločas byl Liberec nalezlý na polovině Plzně, svíral ji, deptal ji a často zahnal do úzkých. Výsledkem byla remíza 2:2. Úspěch? Kdeže! Slovan chtěl víc. „Vnitřně cítím, že bod je málo. Měli jsme tam zajímavé pasáže hry. Cítil jsem z týmu sílu, mohli jsme zvítězit,“ naplno vyjádřil své pocity trenér David Holoubek.



Jeho tým vypustil během utkání na soupeřovu branku úchvatný počet sedmadvaceti střel. Každý útok se snažil zakončit. Nespekuloval, nevymýšlel, přímočaře se hrnul vpřed. „Je to hezké číslo. Svědčí to o tom, že jsme byli více na míči a že jsme branku ohrožovali mnohem častěji než domácí tým. Ovšem je také třeba vidět, z jakých prostorů střílíme. Pokud vypálíte dvacet ran za vápnem, je to pomalu k ničemu,“ vytkl Holoubek svému týmu.

Na jaře pálí za Liberec Matěj Pulkrab. V zápase s Plzní se trefi l už počtvrté. Liberec se na něj může maximálně spolehnout. Při gólové střele se prosadil přes Tomáše Hájka a se štěstím kolenem zakončil. „Absolvoval výbornou přípravu a teď se mu to vrací. Vím, jaký je to kluk, znám ho dlouho, už od dorostu. Znám jeho charakter a kvalitu. Vůbec mě jeho bilance nepřekvapuje,“ ocenil Holoubek nejlepšího střelce týmu.

Liberec se v tabulce opět vysunul před Spartu a drží čtvrtou příčku, z které se postupuje do předkola Evropské ligy. „Na jaře jsme měli těžký los a hráli těžká utkání. Zvládli jsme to, přesto mě mrzí, že nemáme více bodů. I s ohledem na výkon proti Viktorii,“ doplnil Holoubek.

To jejich soupeř, který ještě na podzim válcoval všechny soupeře, je jako vyměněný. Plzeň na jaře v lize ještě nevyhrála. „Dostáváme góly, které jsme na podzim nedostávali. Když doma vedeme 1:0 a 2:1, měli bychom to zvládnout,“ hlesl zklamaný trenér Pavel Vrba .

„Hráči zřejmě povědomě chtěli bránit těsný výsledek, možná se projevilo naše čtvrteční utkání,“ přemítal Vrba. „Byla to chyba, která se nesmí stát,“ dodal jasně.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Liberec 2:2. Plzeň na jaře stále nevyhrála
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud