21. března 2018 • 15:13

Naděje Sparty byly měsíc bez tréninku. Vyřadila je epidemie

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanskou mládež sužuje epidemie. Dorostenci letenského klubu kvůli příušnicím přišli hned o čtyři ligové zápasy v řadě. V průběhu reprezentační přestávky se teprve pomalu začínají dávat dohromady, trénovali poprvé po měsíc dlouhé pauze.



Sparťanský starší dorost odehrál poslední ligové utkání 24. února, Mladé Boleslavi po remíze 0:0 podlehl na penalty. Od té doby nic...

Do původně plánovaného rozpisu totiž zasáhlo rozhodnutí hlavního hygienika v Praze. Ten kvůli příušnicím nařídil odložit zápasy A dorostu proti Karviné, Teplicím, Frýdku Místku a Příbrami. O zápasy s Teplicemi, Chrudimí a Ústím nad Labem přišel její B tým. Stopka platí až do 25. března, dorost Sparty odložené zápasy odehraje mezi 17. dubnem a 1. květnem.

Mládež tak po zimní přípravě sehrála jen jeden zápas a zase pauzíruje, přeházený program by ji tak mohl zasáhnout v boji o titul a postup do juniorské Ligy mistrů. Sparťanská devatenáctka je momentálně pátá s 36 body, na první Brno ztrácí 12 bodů. Tři utkání má k dobru právě kvůli epidemii.

„Je to nepříjemná situace. Kluci si zvykali na zátěž, dostávali se do tempa a teď ze všeho vypadnou. Věřím však, že se s tím poperou a budou pokračovat v dobré práci, jak v tréninku, tak na hřišti,“ řekl před několika dny webu Sparty trenér kategorie U19 Erich Brabec.

Jeho mužstvo na doporučení hlavního hygienika zrušilo tréninky a musí tak s ohledem k příštím týdnům spoléhat na kondici nabranou v přípravě.

Juniorka a starší dorost se až dnes začal postupně vracet do tréninku. „Kluci jsou při chuti a taky dost hladoví. Je vidět, že jim společné tréninky chyběly. Otázkou je fyzička, protože intenzivní trénink jako dnes nenahradíte,“ prohlásil Brabec, kterému se tým začal zase dávat dohromady.

Dorostenci Sparty odehrají svůj první zápas po více než měsíci příští pátek. Hostit je bude opava, která je v Celostátní lize dorostu s osmi body poslední.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud