Pavel Janega
4. dubna 2018 • 17:08

Kangův odfláknutý výkon v Teplicích? Podívejte se, jak se (ne)vracel

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Guélor Kanga jako jediný ze sparťanů vyfasoval individuální pokutu v nespecifikované výši. Proč jen on? Sportovní vedení Sparty má na něj pifku za sobotní výkon v Teplicích, ten byl hodně slabý a místy až odfláknutý. Na jeho špatný výkon se můžete podívat ve videu.



Z pohledu celého jara nepatří k nejhorším sparťanům, ve třech zápasech Guélor Kanga naopak vyčníval. Jenže v Teplicích jeho výkonnostní křivka uvadla a nabrala prudký směr dolů. Budeme-li se striktně držet statistického okénka, podle InStat Indexu (souhrnného čísla všech důležitých údajů v daném utkání) byl nejhorším sparťanem na hřišti. Jeho index spadl na číslo 199, nejnižší za dobu, co je ve Spartě.

A nejinak vychází také subjektivní pocit – vnímání Kangovy aktivity na hřišti, kterým se řídí sportovní vedení Letenských. Tedy, že se opakovaně nezapojoval do bránění po ztrátě míče a několik situací k vlastní brance pouze vyklusal.

Kangův odfláknutý výkon v Teplicích? Podívejte se, jak se (ne)vracel
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Každopádně Kangova neaktivita při bránění je něco, s čím musela Sparta počítat. Není a nikdy to nebyla jeho silná stránka, velké kritice v tomto směru čelil už v Bělehradě.

V Teplicích se potvrdilo i to, že Kanga není soubojovým hráčem. Na Stínadlech zvládl úspěšně pouze pět soubojů z jedenácti (45 %) a z útočných dva ze šesti (33 %). Gabonský špílmachr se zkrátka raději mazlí s míčem a vyžaduje ho téměř při každém postupném útoku, nikoliv ale při každém protiútoku (viz video).

Doslova také miluje kolmé pasy nabíhajícím spoluhráčům, a jestliže mu nikdo nevyhoví správným pohybem, nezdráhá se na ně zvýšit hlas. V sobotním utkání však útočnou rozehrávku sám několikrát pokazil. Převedeno na konkrétní čísla: z přihrávek dopředu zvládl polovinu (55 %), devět z dvaceti mu nevyšlo. I proto v jeho kolonce asistencí stále svítí nula, přestože mu nelze upřít v průměru na zápas 2,6 přihrávky do gólových šancí, které zůstaly nevyužity.

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Sparta 1:1. Hosté už popáté za sebou nevyhráli
Video se připravuje ...

Jak si vedl Kanga v zápase proti Teplicím?
Jak si vedl Kanga v zápase proti Teplicím?

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud