17. května 2018 • 16:53

Talent z Bayernu poprvé za Spartu. Posila? To je na vedení, řekl Horňák

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Bayernu trénoval pod Pepem Guardiolou i Carlem Ancelottim. V mnichovské kabině se potkával s Franckem Ribérym a spol. V prvním testu za juniorský tým ve Spartě proti Zlínu (2:0) však 20letý chorvatský útočník Mario Crnički neoslnil. Za 76 minut se objevil v jediné šanci. „Mohl z toho být gól, ale druhý poločas na míči tolik nebyl. Nedostal se do hry,“ shrnul jeho představení trenér sparťanské juniorky Michal Horňák. O tom, zda by mohl mít přínos pro A- tým Letenských, spekulovat nechtěl.



Proti zlínské juniorce dostal chorvatský útočník šanci od prvních minut na hrotu po boku Ahmeda Mohameda. Ale byl to egyptský fotbalista, kdo od začátku bavil diváky.

Na první velký moment čekal Crnički do 11. minuty. V pokutovém území si zpracoval míč, obtočil se kolem obránce a snažil se zakončit levačkou. Jeho pokus však brankář kontroloval.

„To bylo pěkné, mohl to být gól,“ komentoval akci po utkání trenér Horňák. „Co jsem ho viděl v tréninku, tak levačku i pravačku má velmi dobrou.“

Talent Bayernu Crnički: Cílem je zůstat ve Spartě a prosadit se
Video se připravuje ...

Crnički proti juniorce Zlínu
Souboje vyhrané/prohrané:  3/2
Hlavičkové souboje: 0/1 
Přihrávky úspěšné/neúspěšné: 7/1
Střely: 1
Fauly: 0/0

Ve 24. minutě si mohl připsat asistenci, ale Pavlík po jeho narážečce trefil pouze tyč. V 76. minutě jej pak na hřišti nahradil Čajkovský.

„S tím, co jsem dnes předvedl, jsem spokojený. Ale mnohem důležitější je, že Sparta vyhrála. Je to tu velmi pěkné. Já vidím Spartu jako největší český klub, doufám, že tu budu moct zůstat,“ shrnul svůj výkon sám Crnički po zápase.

Horňák však tak optimistický nebyl. „Zda může být přínosem pro A-tým? To musí zhodnotit vedení. Určitě nějaký talent má, ale jestli to bude pro Spartu, to nedokážu posoudit,“ řekl.

Crnički, který od mala žije v Mnichově a prošel všemi mládežnickými výběry Bayernu, by se nyní rád prosadil v dospělém fotbale. Dosud totiž působil pouze v rezervě, která působí v regionální lize.

„Uvidíme, co bude. Čekám, co mi vedení řekne a jaké bude jejich rozhodnutí. Rád bych se prosadil v profesionálním fotbale. Věřím, že by to mohlo být zrovna ve Spartě,“ dodal mladý Chorvat.

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Sparta 0:1. Rozhodl Kanga, Vysočina trefila břevno a tyč
Video se připravuje ...

Jihlava - Sparta: Kanga se prosadil z velké dálky! Míč skočil před Rakovanem - 0:1
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Zlín 2:1. Domácí uhlídali výhru, pálil Lafata
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud